2 min. čitanja

RIJEKOM SU PLOVILI MLADI: "Papirnata i Studentska Fiumanka budućnost su Rijeke i svih naših projekata"

RIJEKOM SU PLOVILI MLADI:  "Papirnata i Studentska Fiumanka budućnost su Rijeke i svih naših projekata"
Foto: Fiumanka

RIJEKA - Uz jučerašnji važan događaj kojim je označen početak realizacije nove marine Rijeka koja će promijeniti viziru našeg grada i omogućiti mu novi gospodarski i nautički razvoj, Rijekom su jučer zaplovile i dvije regate koje su okupile velik broj djece i mladih.

Jučer je u rano jutro riječkim trgom 128. brigade Hrvatske vojske zaplovila najslađa i najšarenija među fiumankinim regatama. Ona Pairnata. Izrađena ručicama malih brodograditelja iz škola i vrtiće Rijeke i riječkog prstena čiji su brodići od papira prekrili trg, a potom i zaplovili prema Korzu. Dio njih moći ćete vidjeti u izlogu Grada Rijeke na Korzu 16, a dio njih u riječkim kafićima koji su ih s veseljem prihvatili na privremeni vez.

Više od 160 malih sudionika, po uzoru na jedriličare Velike Fiumanke, obuklo je svoje, posebno za njih izrađene službene majice 24. Fiumanke i porinulo regatu papirnatih brodića i jedrilica svih vrsta koje su nosile u svijet lijepe i pozitivne poruke. Mala brodogradilišta u svojim učionicama pokrenule su Osnovna škola Nikola Tesla, Osnovna škola Dolac, Osnovna škola Vladimir Gortan, Osnovna škola/Scuola elementare San Nicolò, Rijeka/Fiume, Osnovna Škola Sveti Matej Viškovo, vrtić Kvarner i talijanske skupina Orsetti-Morčić. Uoči regate, glazbeni dio programa izvele su solistice Kreativno-edukativnog centra Glazbeni kutak: Mirjam Andrejević, Luana Špelić i Ema Kresina s pjesmom “Rijeka”, a slijedila je plesna točka Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka uz pjesmu “Tancamo”, te nastup prvih Prvih riječkih mažoretkinja.

Nakon Papirnate Fiumanke finalna jedrenja imala je Studentska regata na kojoj je je tijekom dva dana sudjelovalo više od 200 studenata i profesora Sveučilišta u Rijeci. Među 18 ekipa, pobjedu na 2. Studentskoj Fiumanki izborila je ekipa Fakultet dentalne medicine, drugi je Fakultet zdravstvenih studija, a treći STEP RI. Pehari će im biti dodijeljeni na ceremoniji proglašenja u subotu 10. lipnja u 20 sati kada će svoje pehare preuzeti i sudionici Velike Fiumanke.

Dan ispunjen događanjima za ključila je drugo izdanje regate LÜRSSEN grupe na kojoj je zajedrilo 30-ak posada.

Regata je zamišljena kao poslovno druženje zaposlenika i suradnika Lürssen grupe, a ideja je da postane sastavni dio Fiumanke i jedna od tradicionalnih regata. Zadani kurs najbrže je prejedrila jedrilica DSK, a jedrilo se s riječkog lukobrana prema luci Porto Baroš s ciljem u budućoj novoj marini Porto Baroš. I ovu regatu popratilo je događanje za djecu sudionika regate kojima je ispred Boonkera organizirano puno radionica i zanimljivih igraonica.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.