1 min. čitanja

Rijeka kao centar 'gaminga' - Otvoren prvi riječki gaming Expo

Rijeka kao centar 'gaminga' - Otvoren prvi riječki gaming Expo
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U subotu je Rijeka postala centar gaminga s otvaranjem prvog riječkog gaming Expo-a, događaja koji je okupio zaljubljenike u igre iz cijele regije. Svečano otvaranje okupilo je ljubitelje gaminga, stručnjake i zaljubljenike u novu tehnologiju na jednom mjestu.

Jana Sertić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, rekla je da ovakva događanja jačaju razvoj propulzivne gaming industrije na lokalnoj, regionalnoj, ali i nacionalnoj razini ali i stvaraju podlogu za djelovanje Sinergane, budućeg Inkubatora za kreativne tehnologije i IT industriju. Posjetiteljima se obratio i Vedran Kružić, ravnatelj Razvojne agencije PGŽ „Prigoda“ i istaknuo važnost ovakvih događanja za regiju.

Nakon svečanog otvorenja održana je panel rasprava pod nazivom “Kako osnažiti domaću industriju videoigara”. Panel je okupio istaknute stručnjake kako bi dublje istražili izazove i mogućnosti s kojima se suočava domaća gaming scena.

Na panelu su sudjelovali Benjamin Noah Maričak, zadužen za videoigre i nove tehnologije u Uredu ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra; Vjera Matković, načelnica Sektora za audiovizualne djelatnosti i poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama, Ministarstvo kulture i medija RH; Aleksandar Gavrilović, glavni tajnik Klastera hrvatskih proizvođača videoigara (CGDA) i  Dorjan Cindrić, projekt menadžer, Exevio

Panelisti su se angažirano dotakli ključnih pitanja i problema te ponudili konkretne prijedloge za daljnji razvoj domaće gaming industrije. Rasprava je bila inspirativna i informativna, pružajući dublji uvid u potencijalne smjerove razvoja i važnost podrške za ovaj rastući sektor.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.