2 min. čitanja

Riječki policajci davanjem prve pomoći spasili vozača!

Riječki policajci davanjem prve pomoći spasili vozača!
Foto: MUP

U subotnjim večernjim satima, dok je cijela Hrvatska slavila osvojenu brončanu medalju nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u Rijeci su na Vežici dva policijska službenika spasili život vozaču osobnog vozila kojemu je pozlilo za vrijeme vožnje.

- Riječ je o policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka koji su 17. prosinca, oko 20.40 sati, bili u ophodnji u ulici Zdravka Kučića i pri tome kraj parkiranog vozila zatekli mušku osobu koja pokušava iz osobnog vozila izvući vozača.

Policijski službenici su mu odmah pomogli pa su tako zajedno iz auta iznijeli vozača koji je u tom trenutku bio u besvjesnom stanju, nije disao niti davao znakove života.

Jedan od policijskih službenika odmah mu je pružio prvu pomoć reanimirajući ga udisajem kisika usta na usta, dok je drugi pozvao Hitnu medicinsku pomoć. Ekipa  medicinske pomoći stigla je a nekoliko minuta, a do tada su ga policijski službenici stalno reanimirali i tako ga održavali na životu - kazali su iz riječke policije.

Vozač je prevezen u KBC Rijeka gdje su mu liječnici dijagnosticirali teži oblik srčanog udara te ga uspjeli defibrilacijom oživjeti. 65-godišnjak se nalazi na daljnjem liječenju i trenutno je u stabilnom statusu.

U razgovoru s liječnicima, uz sve pohvale policijskim službenicima na pribranosti, stručnoj i brzoj reakciji pružanja prve pomoći, naglasili su kako je upravo taj način pomogao njihovom daljnjem reanimiranju i oživljavanju 65-godišnjaka.

Policijski službenici ovim činom pomoći pokazali su još jednom kako su stručni i vješti ne samo u održavanju sigurnosti građana, što je njihova primarna zadaća, već su također znalci i u njihovom spašavanju kada to zatreba bez obzira na vrijeme, mjesto ili situaciju u kojoj se nalaze.

Inače, Policijska uprava primorsko-goranska je inicirala te su tijekom ove godine od svibnja do danas održana četiri tečaja u suradnji s Društvom Crvenog križa PGŽ-a, kojima su 104 policijska službenika osposobljena za pružanje prve pomoći.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.