1 min. čitanja

Riječka pomorska policija sudjelovala u akciji ”Čisto more i obala 2022.”

Riječka pomorska policija sudjelovala u akciji ”Čisto more i obala 2022.”
Foto: Igor Kegalj / Facebook

OMIŠALJ – Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja, u petak  je provedena akcija čišćenja mora, obale i podmorja pod nazivom ”Čisto more i obala 2022.”

Akcija je provedena na području sjeverozapadne i jugozapadne strane otoka Sv. Marko, uvale Voz na Krku i okolnim uvalama. Riječ je o mjestima kojima je teško ili nemoguće pristupiti kopnenim putem, a spomenuta akcija se provodi od 2011. godine .

U akciji su sudjelovali članovi Županijskog operativnog centra za zaštitu mora, učenici Pomorske škole Bakar, djelatnici ”Dezinsekcije” te ronioci  Ravnateljstva civilne zaštite, kao i više plovila: brza ekološka brodica EKO13/4, ekološki brod EKO 2000, brod Lučke kapetanije Rijeka, Marco Polo, školski brod Pomorske škole u Bakru te ophodni brod Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka P-209 čija posada je osiguravala mjesto provođenja akcije.

Cilj akcije je bio izvlačenja otpada iz mora te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa što je uspješno provedeno.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.