Riječanka Anja Barbarić postala kadetska rekorderka Hrvatske u skoku u vis

RIJEKA - Iz riječkog Atletskog kluba Kvarner stižu odlične vijesti - sezona je tek počela, a oni imaju državnu rekorderku. Članica kluba, Anja Barbarić nova je kadetska državna rekordeka u skoku u vis.

- Naša Anja Barbarić nova je kadetska državna rekordeka u skoku u vis! Na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore u Zagrebu Anja je pobijedila s rezultatom od 174 centimetra, koji je tri centimetra bolji od državnog rekorda iz 2020. godine. A rekord je rušila čak dva puta! Prvo je iz drugog pokušaja uspješno preskočila 172 centimetra, a onda iz prvog pokušaja 174 centimetra - priopćili su iz Atletskog kluba Kvarner.

- Naši atletičari osvojili su još tri zlata i dvije bronce, a njih četvero je medalju osvojilo postigavši svoje najbolje rezultate. Chiara Zuzzi je na drugom natjecanju zaredom trčala brže od svog osobnog rekorda i zlato u utrci na 1500 metara osvojila s rezultatom 4:44.04 minute, Elena Ban pobjednica je utrke na 800 metara s osobnim rekordom od 2:14.06 minuta, dok je Leon Soldatić osvojio zlato u troskoku s osobnim rekordom od 12,53 metra. Medalju je s osobnim rekordom osvojio i naš Sven Karminski, koji je bio treći u utrci na 1500 metara s rezultatom 4:30.81 minuta, a broncu je osvojila i Koni Dubrović u utrci na 3000 metara s rezultatom 10:31.18 minuta - stoji na stranicama Kluba.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Brnjac: Preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je u subotu kako je izuzetno važno ulagati u sport te da je u proračunu za 2024. i 2025. predviđeno preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa. - Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstv…