1 min. čitanja

Riječani u Novu s nižim cijenama vodnih usluga

Riječani u Novu s nižim cijenama vodnih usluga
Foto: ilustracija Pixabay

RIJEKA - Cijene vodnih usluga u Rijeci, koje su bile povećane u studenome i prosincu, vraćaju se od početka iduće godine i u prosjeku, ovisno o kategoriji korisnika, smanjuju za 20%.

Cijene će od siječnja biti izražene u eurima, u skladu sa zakonskom obvezom, a odlučeno je i da će socijalno ugroženi građani za vodne usluge plaćati 60 posto cijene te da će preostali dio podmirivati KD Vodovod i kanalizacija, odlučeno je na kolegiju gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića.

Riječanima su cijene vode i odvodnje za studeni i prosinac privremeno povećane kako ne bi došla u pitanje realizacija velikih europskih projekata na riječkom području i kako bi se nadoknadili povećani troškovi poslovanja VIK-a zbog rasta cijene energenata i troškova održavanja.


Zbog uvođenja eura izmjene cjenika javnog prijevoza i parkiranja

Korekcija cjenika odobrena je i Autotroleju za usluge javnoga gradskog prijevoza te Rijekaplusu na cjenik parkiranja. Cijene prijevoza na gradskim i prigradskim linijama ostaju većinom iste, no bit će preračunate u eure. Smanjuje se jedino cijena pojedinačnih karate kod vozača i zaokružuju na nižu radi lakše prodaje u vozilu.

Cjenici parkiranja se zbog uvođenja eura formiraju u dvije faze. Prva faza je pripremno razdoblje od 22. do 31. prosinca, a u drugoj se predviđa stupanje na snagu cjenika od 1. siječnja 2023.

U prvoj fazi, s obzirom na mogućnosti povrata novca na parkirnim automatima i blagajnama, predložena je minimalna korekcija cijena na više, a nakon toga, od 1. siječnja, cijene će biti vraćene na niže iznose.

Hina/V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.