2 min. čitanja

Riječani i Riječanke vole istraživati znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku

Riječani i Riječanke vole istraživati znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku
Foto: Tanja Kanazir

RIJEKA - Riječki Art-kvart Benčić ove je subote, zbog STEM piknika 2.0, posjetilo stotine građana i građanki Rijeke i okolice. Radionice, vodstva, predavanja i predstave iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike obilježilo je njihovu sunčanu subotu.

STEM piknik 2.0. okupirao je prostore Dječje kuće, Gradske knjižnice Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te u dvorište Art-kvarta Benčić. Održane su 23 radionice, šest STEM ćakula, četiri vodstva po kvartu, tri predstave te koncert. Svi zainteresirani mogli su slobodno doći sudjelovati u aktivnostima namijenjenim djeci, mladima i odraslima te iskusiti STEM iz prve ruke.

Organizatorima iz CTK Rijeka te svim organizacijama okupljenima oko STEM piknika, bio je cilj pokazati da su sva područja STEM-a važna za našu svakodnevicu, ali i da su ona uzbudljiva, zabavna i da nikako na njih ne treba gledati kao na bauk.

Izložba dječjih i učeničkih radova pokazala je gdje sve djeca i mladi vide kako znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika utječu na njihov život svaki dan. Nagrade je izvođačima najboljih radova uručila pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, sport, kulturu i mlade Grada Rijeke Iva Erceg.

STEM piknik mogao bi postati riječka tradicionalna travanjska manifestacija
U organizaciji i provedbi STEM piknika 2.0 sudjelovalo je više od 100 ljudi, a zajednički su ga organizirali Centar tehničke kulture Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Centar za popularizaciju znanosti Sveučilišta u Rijeci, Art-kino Croatia te Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Važnost popularizacije STEM-a prepoznali su i donatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije i BrightDock.

Velik entuzijazam izvođača i izlagača na STEM pikniku 2.0, zadovoljstvo posjetitelja i organizatora, ukazuju na to da bi STEM piknik mogao postati riječka tradicionalna travanjska manifestacija.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.