1 min. čitanja

RIBLJA PRIČA Crni rižot

RIBLJA PRIČA Crni rižot
Foto: Franko Alujević

Jedno jako popularno i često ga nalazim na meniju raznih prigoda je crni rižot. Sipa treba biti SVJEŽA (znak je crno-smeđa boja). Čišćenje sipe zahtijeva prljanje ruku (koristite rukavice), no u konačnici se isplati jer je rižoto od sipe jako UKUSNO I ZDRAVO jelo.

Za čišćenje sipe pogledajte video

Sastojci:

maslinovo ulje

1 veća glavica luka

svježi peršin

1 kg očišćene sipe

pola šalice pelata

riblji temeljac (oko 0,4 l)

1/2 kg riže

2 dcl bijelog vina

sol

papar

Priprema:

  1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte narezani luk i peršin, koji zajedno pirjate.
  2. Kada su luk i peršin omekšali, dodajte sipu nasjeckanu na kockice.
  3. Kada je sipa već mekana, ubacite pelate i malo ribljeg temeljca.
  4. Potom dodajte rižu, koju ćete stalno podlijevati ribljim temeljcem kako rižoto u konačnici ne bi bio suh.
  5. Nakon 10ak minuta dodajte bijelo vino i kuhajte još 10ak minuta.
  6. Na kraju dodajte soli i papra po želji.
  7. Ako želite pospite ribancem ili Grana Padano listićima.
  8. Uživajte u divnom mirisu i okus, a na crnilo na zubima ne obraćajte previše pozornosti.

U slast, riboljupci!

Marina i Filip Maksan

PROČITAJTE JOŠ:

Crni rižot od sipe
ŽELINA KUŽINA Sipa na rižot ili crni rižot
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.