1 min. čitanja

Ribar iz Pirovca uhvatio je lignju za pamćenje!

Ribar iz Pirovca uhvatio je lignju za pamćenje!
Foto: Facebook

Ante Grgas iz Pirovca odlučio je samo malo uživati u zalasku sunca i usput probati "na rapalu" pa što bude - a bilo je puno više nego što je očekivao!

- Od pribora sam imao spinnerski štap. Upredenica je bila tanka, 0.10 milimetara, a na kraju je bila Rapala 9, u dekoru Fire Tiger, FT. Pustio sam panulu tridesetak metara iz barke i polako vozio brzinom oko 2 milje.

Tu gdje sam lovio teren je plitak, možda oko pet metara tako da sam stalno bio na oprezu.I kao što obično biva u smiraj dana, u zadnjoj zraki sam uspio uloviti prvu lignju, ništa posebno veliku, prosječnu, ali mi je ona pobudila nadu. I prije nego se smračilo dobio sam još jednu takvu.Već mi je to bilo dosta ali sam rekao sebi da ću produžiti još malo u noć jer je more bilo baš savršeno za panulu. A onda, kad je već pao mrak, rola je zasvirala, ali onako muški, bez zastoja. To je Rapala, nema joj premca.

Usporio sam i počeo privlačiti lignju koja je pružala popriličan otpor.Borba je malo potrajala jer nisam htio ništa forsirati. I kad sam je dovukao imao sam što i vidjeti. Ovakve se rakete i ne love baš često - rekao je Ante za Zadarski list.

Nakon ovakvog ulova, okrenuo se i pravac kući!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.