RIBAR I FOTOGRAF Riječanin Ivan Kosić sa svojim radovima na izložbi u Malom Lošinju

MALI LOŠINJ - Uskoro će se na Rivi lošinjskih kapetana u Malom Lošinju moći razgledati izložba Prijatelji mora, a mi donosimo zanimljive radove riječkog fotografa koji dočarava svakodnevni život ribara.

Izložba 'Prijatelji mora 2023. - Ljudi i brodovi' otvara se 19. svibnja i može se razgledati do 1. lipnja.

Izložba iz ciklusa Prijatelji mora 2023. na 30 velikih formata propituje život na moru i uz njega kao i odnos čovjeka i broda te predstavlja vizuale onakve kakve ih vide fotografi tražeći svoje autentične kadrove u optičkoj igri svjetla.

Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije i očuvanja Jadranskoga mora.

Radove je selektirao stručni tim festivala Rovinj Photodays, a, osim Ivana Kosića, izlažu: Lošinjani Ivan Brčić i Sandro Puncet, Hrvoje Serdar, Petar Trinajstić, Borislav Božić, Rino Gropuzzo i Aleksandar Tomulić.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

MORSKI PUT Izložba na saljskoj rivi posvećena moru
Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko održat će se danas na rivi u mjestu Sali na Dugom otoku, od 19.00 do 23.00 sata. Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna