Ribafish ove godine kreće u posljednju etapu projekta RokOtok

Treća, ujedno i posljednja etapa poznatog ljetnog projekta RokOtok, polako se zahuktava. Nakon dubrovačkih, splitskih, šibenskih i pola zadarskih otoka, 3. srpnja 2022. ekipa RokOtoka predvođena Domagojem Jakopovićem poznatijim kao Ribafish, kreće u pohod na preostalih 17 otoka čime će konačno spojiti svih 50 naših naseljenih otoka.

Kako je Ribafish najavio na svom Facebook profilu, pliva se između najbližih rtova pojedinih otoka, a ne od mjesta do mjesta. Start je 3. srpnja iz Privlake, a doček je u 10 na Viru.

U plivačku avanturu mogu se priključiti svi iskusni i profesionalni plivači, a ekipa RokOtoka nada se da će im otočani pomoći oko organizacije dočeka koji će, kažu, najvjerojatnije biti u najvećem mjestu na otoku.

– Osim što se nadamo da ćete se pojaviti s klincima u što većem broju, trebamo vašu pomoć u organizaciji – da nam kažete na koju plažu da donesemo poklone i organiziramo druženje – prvo se kupamo, onda ja meljem pola sata o ekologiji, plivanju i otocima, onda čistimo plažu, pa tražimo skriveno blago, pa podijelimo poklone i idemo skrivati Geocache… I tako, ode dan. Još ako nabavite neko osvježenje za klince, fenomenalno – mi ćemo se pobrinuti da par sati budu u prirodi, zaigrani, veseli i bez ekrana, a i da saznaju ponešto o svijetu oko nas, ono o čemu ih na žalost, najčešće ne uče u školama – stoji u pozivu Ribafisha.

Foto: Facebook/Domagoj Jakopović Ribafish

Ukoliko želite pomoći projektu RokOtok možete se prijaviti putem FB stranice Udruga RokOtok, ili na mail udruga@rokotok.hr.

Podsjetimo, Domagoj Jakopović Ribafish pokrenuo je ovaj ekološko-edukacijski projekt 2019. godine u spomen na prerano preminulog sina Roka, s kojim je Ribafish planirao posjetiti sve naseljene hrvatske otoke.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

RokOtok punom parom grabi prema otocima šibenskog arhipelaga, jučer im se pridružila i Dina Levačić