1 min. čitanja

Rekordni prosinac najuspješnije turističke godine grada Rijeke

Rekordni prosinac najuspješnije turističke godine grada Rijeke
Foto: Boris Kačan

RIJEKA - Prema podacima Turističke zajednice grada Rijeke ukupni turistički rezultati iz prosinca nadmašili sva očekivanja turističkih djelatnika.

Broj dolazaka nadmašio je rezultate rekordne 2019. godine za 38%, dok je broj dolazaka stranih gostiju porastao za impozantnih 48%. Trend velikog rasta zabilježen je i u segmentu ostvarenih noćenja koja su narasla za 24%. U tom povećanju najznačajniji udio ostvarili su strani turisti čiji se broj noćenja povećao za 32%.

Rijeka je  kao destinacija ostvarila godišnji rast od 10% u dolascima i 22% u noćenjima. Nakon krize s pandemijom korone, velik broj privatnih investitora odlučio je pokrenuti nove investicije ili proširenje postojećih smještajnih kapaciteta, što je bio jedan od ključnih elemenata ovakvog rasta statističkih pokazatelja u Rijeci. Upravo iz te činjenice proizašlo je povećanje broja noćenja u privatnom smještaju za 15%.

Uz tradicionalne goste iz Njemačke i Austrije koji bilježe kontinuirani rast i dolazaka i noćenja, probudila su se nova tržišta pa je veliki porast zabilježen s tržišta Poljske, Slovačke i Češke.

Investiranje u obnovu muzeja, stvaranje novih atrakcija u Rijeci, privlačenje kruzing gostiju, investiranje u smještajne kapacitete, marketinško djelovanje na ciljanim tržištima te poticajne akcije nagrađivanja vjernosti posjetitelja polučilo je rezultate, poručuju iz TZ grada Rijeke.

Grad Rijeka

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.