2 min. čitanja

REKORDNA REGATA NA KVARNERU Više od 100 jedriličara s 25 jedrilica i međunarodnim posadama

REKORDNA REGATA NA KVARNERU Više od 100 jedriličara s 25 jedrilica i međunarodnim posadama
Foto: CRO Melges Cup

OPATIJA - Opatija CRO Melges 24 Cup u organizaciji Yacht Cluba Croatia jedna je od najjačih i najbrojnijih one-design regata koja se ikada jedrila na Kvarneru na kojoj je prijavljeno 25 jedrilica s preko 100 jedriličarki i jedriličara iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Uz vrhunske hrvatske jedriličare te bivše i sadašnje olimpijce poput Karla Kureta, Enie Ninčević, Tomislava Bašića na startu opatijske regate naći će se aktualni europski prvak u Melgesu 24 – trogirski Mataran 24 s kormilarom Antom Boticom i aktualni pobjednik Europske serije u Melgesu 24, mađarski Chinook.

- Treće izdanje Opatija CRO Melges 24 kupa, s 25 prijavljenih jedrilica, osim rušenja rekorda u brojnosti na regatama hrvatskog kupa, čini još jednu veliku stvar. Ova regata spaja dvije najbrojnije Melges 24 europske nacije, talijansku i hrvatsku! Održavajući višegodišnje dobre odnose s tršćanskim vlasnicima Melgesa 24, uspjeli smo našu, opatijsku regatu, uvrstiti u 'Alpe-Adria cup' seriju regata koja se jedri u Italiji i Sloveniji, a sada i u Hrvatskoj. Rezultat je dolazak 9 talijanskih posada na odmjeravanje snaga s najboljim hrvatskim jedriličarima. Uz Mađare i Slovence, koji također dolaze, postali smo prava međunarodna regata, prava 'Liga prvaka' kako se često naziva hrvatske regate Melgesa. Hvala ACI-ju, Liburnija Rivijera Hotelima, gradu Opatiji, Turističkoj zajednici Ičića, Turističkoj zajednici grada Opatije, Turističkoj zajednici Kvarnera, zajednici sportova Primorsko-goranske županije, Sportskom savezu grada Opatije, Rogi ribaru i svima ostalima koji su nam na bilo koji način dali podršku - ponosan je jedan od organizatora iz YC Croatia, Petar Smojver.

S više od 20 aktivnih posada hrvatska flota Melgesa 24 trenutačno je jedna od najbrojnijih u svijetu, a CRO Melges 24 Cup privlači brojne vrhunske jedriličare koji uživaju u vrhunskom regatavanju na jedrilicama istih tehničkih karakteristika.

'Prije nekoliko godina podatak od 25 prijavljenih posada na one-design regati u Hrvatskoj zvučao bi kao dobra prvotravanjska šala, a sada je lijepa realnost. Gušt je jedriti protiv mladih lavova, a mislim da su brojni hrvatski jedriličari u Melgesu 24 pronašli klasu u kojoj mogu jedriti na svjetskom nivou. Pokazatelj toga je i dolazak sve većeg broja stranih posada na Jadran koje se žele natjecati u vrhunskoj konkurenciji, pojasnio je Karlo Kuret, jedna od legendi hrvatskog jedrenja.

Jedriličarska serenada Opatiji treća je stanica ovogodišnje sezone CRO Melges 24 Cupa koji se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea.

LISTA POSADA: Blue Label (HRV), Orage (HRV), Amor Wave (HRV), Skorpios (HRV), White Raven (HRV), Bluestream (ITA), American Express (ITA), Forever G (ITA), Cezibordo (HRV), Ariel (ITA), Zen (HRV), Pac Man (SLO), Universitas Nova (HRV), Never2Late (ITA), Tutta Forza (HRV), Mataran 24 (HRV), Panjić (HRV), Fjonda (HRV), PointOne (HRV), Iggy (HRV), Cro-a-Sail (HRV), Xuxu (ITA), Joyrunner (HRV), Arkanoe' by Montura (ITA), Chinook (MAĐ).

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.