2 min. čitanja

Rekonstrukcija riječke rafinerije trebala bi biti gotova do travnja

Rekonstrukcija riječke rafinerije trebala bi biti gotova do travnja
Foto: Youtube screenshot

RIJEKA - Radovi na projektu nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka teku prema planu i trebali bi biti završeni do početka travnja. Završeno je više od 70 posto projekta koji obuhvaća projektiranje, nabavu i izgradnju postrojenja.

Dio radova zbog kojih je privremeno obustavljen rad rafinerije trebao bi biti završen u najavljenom roku, do početka travnja.

U projekt nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka Ina je uložila više od četiri milijarde kuna. Uz izgradnju novih postrojenja, od kojih je najvažnije postrojenje za obradu teških ostataka, bit će rekonstruirana i postojeća postrojenja.

U siječnju je ugradnjom nove Stripper Product kolone obavljen važan dio radova nadogradnje ključne opreme na postrojenju hidrokrekinga.

- Ugradnja Stripper Product kolone izvršena je u skladu s planom, na siguran način, unutar jednog radnog dana i bez utjecaja na ostale aktivnosti projekta nadogradnje rafinerije - objavili su u Ini.

Time su ostvarene mogućnosti za nastavak radova kao što su ugradnja spojnih cjevovoda, elektro-instrumentacijski radovi te ostali radovi potrebni za dostizanje mehaničke gotovosti hidrokreking postrojenja, koji se očekuju u predstojećem razdoblju, piše Rijeka Danas.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađarski menadžment INA-e obišao radove na nadogradnji Rafinerije nafte Rijeka: “INA ugovorila 14 brodova koji će dopremati derivate”
S ciljem što bržeg dovršetka Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka, trenutačno najvećeg i najvrjednijeg industrijskog projekta u Hrvatskoj u koji INA ulaže oko četiri milijarde kuna, obustavljena su procesna postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka. Privremeni zastoj zbog modernizacije rafinerij…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.