2 min. čitanja

REKONSTRUKCIJA LUKA NA PELJEŠCU Radovi u Trpnju i Dračama u punom jeku

REKONSTRUKCIJA LUKA NA PELJEŠCU Radovi u Trpnju i Dračama u punom jeku
Foto: DNŽ

DRAĆE/TRPANJ – Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala i pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Iva Klaića, te načelnika općine Janjina Vlatka Mratovića obišao je gradilište rekonstrukcije i dogradnje Luke Drače. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije u rekonstrukciju luke Drače uložit će 3,5 milijuna kuna, a uredit će se pedesetak komunalnih vezova te će postojeća riva biti zaštićena od udara vjetra.

U Trpnju je predstavnike županije dočekao načelnik općine Jakša Franković sa suradnicima, a ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris detaljnije je pojasnio tijek obnove trpanjske ambulante. Završeni su radovi energetske obnove ambulante u Trpnju vrijedni 705.912,50 kuna.

Foto: DNŽ

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je 450 tisuća kuna, a ostatak sredstava zajednički su osigurali Dubrovačko-neretvanska županija, Dom zdravlja Korčula i Općina Trpanj.

Foto: DNŽ

U Trpnju i Dračama, uz predstavnike nadzora i izvođača, bio je i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac koji je tom prigodom naglasio da se u Trpnju gradi 164 metra rive, no da je posebni izazov u okviru tog projekta rješavanje prometnih gužvi u trajektnoj luci koja je u samom središtu mjesta.

Foto: DNŽ

Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju vrijedna je 17 milijuna kuna, a dovršetak projekta očekuje se tijekom veljače iduće godine što će Trpnju donijeti bolju protočnost prometa u samoj trajektnoj luci, dodatnu ukrcajnu traku za trajektnu rampu i širinu kolnika nužnu za kvalitetno prometovanje, ali i veći broj komunalnih vezova za lokalno stanovništvo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.