1 min. čitanja

Regata tisuću otoka od Rijeke do Tivta starta sredinom rujna unatoč pandemiji

Regata tisuću otoka od Rijeke do Tivta starta sredinom rujna unatoč pandemiji
Foto: Velimir Bešić / Ilustracija

RIJEKA – Regata je planirana sa startom prve etape od Rijeke do Porto Montenegra u Tivtu u subotu 19. rujna 2020.

Malo više od mjesec dana prije starta 8. izdanja Regate tisuću otoka, organizatori pripremaju regatu kako je planirano unatoč teškim vremenima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, piše Burza Nautike. Prijave su već zaprimljene iz Austrije, Hrvatske, Italije, Slovenije i Španjolske a očekuju se nove tijekom sljedećih tjedana.

Posebnu pažnju mogu privući prijave u kategoriji s dva člana posade, jer ova regate može biti dobar test svim posadama koje su započele svoje kampanje za Olimpijske igre 2024 kada će odobalno jedrenje za dva člana posade postati nova olimpijska disciplina. Jedrilice u toj kategoriji koristiti će novu ORC DH svjedodžbu razvrstanja koja uzima u obzir smanjenu težinu posade, kao i inventar jedara prilagođen jedrenju u dvoje. Jedrilice koje se natječu o kategoriji dvojaca tako će imati prigodu i boriti se za naslov ukupnog pobjednika regate ali i za posebne nagrade u svojoj kategoriji.

Regata tisuću otoka planirana je sa startom prve etape od Rijeke do Porto Montenegra u Tivtu u subotu, 19. rujna na kursu koji prolazi među više od 1000 jadranskih otoka i drugom etapom na istom kursu u obrnutom smjeru sa startom u četvrtak, 24. rujna. Međutim, kako je u trenutnim uvjetima korona pandemije teško planirati razvoj situacije unaprijed, organizatori imaju pripremljeno nekoliko alternativnih kursova ako bude trebalo pratiti odluke i preporuke nadležnih zdravstvenih tijela u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Sigurnost i zdravlje natjecatelja je na prvom mjestu te će se koristiti Preporuke Međunarodnog jedriličarskog saveza za organizaciju odobalnih regata u uvjetima pandemije, a društvena okupljanja prilagodit će se svim preporukama i ograničenjima. Ipak,organizatori su predani vođenju regate i u ovako zahtjevnim uvjetima te očekuju jedriličare na najljepšem kursu koji priroda može dizajnirati.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.