1 min. čitanja

Regata 'S vjetrom kroz tišinu' isplovila iz Opatije

Regata 'S vjetrom kroz tišinu' isplovila iz Opatije
Foto: Facebook

OPATIJA - 'S vjetrom kroz tišinu' jedinstveni je projekt jedriličarskog druženja za gluhe i nagluhe osobe koji je svoj put započeo prije više od 20 godina.

Projekt je usmjeren osobama s invaliditetom te potiče umrežavanje raznih dionika počevši od organizacija koje rade s osobama s invaliditetom, raznih klubova koji se bave aktivnostima u, na i oko mora do lokalne zajednice.

Idejni začetnici projekta su Damir Herega iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije i Slobodan Banašin iz Udruge skipera Jadrana.

Projekt jedriličarskog druženja tijekom godina bio je organiziran u uvali Čikat na Lošinju, u Nerezinama, u Kraljevici, a od 2021. godine okupljanje sudionika je u Opatiji te se jedri do Cresa, priopćili su iz Grada Opatije.

- Drago mi je da se projekt nastavlja svake godine. Izuzetno je važno raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice. Zahvaljujem organizatorima i Jedriličarskom klubu Opatija koji je pružio potrebnu podršku -rekla je zamjenica opatijskog gradonačelnika Kristina Đukić.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.