Redovitim studentima besplatan i neograničen prijevoz vlakom

RIJEKA - Primorsko-goranska županija ove će godine u cijelosti financirati prijevoz redovitih studenata vlakom. Obuhvaćena su i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i ostalo.

Financirani prijevoz obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja na području Republike Hrvatske, navodi se na službenim stranicama Primorsko-goranske županije.

PGŽ sufinancira tu mjeru od 2020. godine, a lani je tu pogodnost iskoristilo 326 studenata. Županija studentima omogućuje besplatno putovanje radi mobilnosti i s tendencijom da oni u županiji ostanu živjeti i raditi.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Riječki studentski paviljoni ljeti u funkciji turizma
Riječko sveučilište kreće u komercijalizaciju smještaja, najavio je ravnatelj Goran Manestar, i dodao da je već dogovoren smještaj 800 sudionika koji dolaze na Sportske igre mladih u srpnju. Od ove godine Studentski centar Rijeka započinje s komercijalizacijom studentskih smještajnih kapac…