1 min. čitanja

Red, rad i Povljana - općina od mještana traži da urede svoje okućnice!

Red, rad i Povljana - općina od mještana traži da urede svoje okućnice!
Foto: Screenshot/YouTube

Općina je mještanima dala i rok i to do 31. svibnja do kada okućnice imaju biti uređene sukladno Odluci o komunalnom redu!

Nema šale kad je ljepota mjesta u pitanju na otoku Pagu, točnije u općini Povljana gdje špicu turističke sezone namjeravaju dočekati lijepi i uredni.

Članak 9. Odluke o komunalnom redu kaže kako su vlasnici, odnosno korisnici zgrada i neizgrađenog građevinskog zemljišta dužni održavati dvorišta, vrtove, zelene i druge površine zgrada, neizgrađeno građevinsko zemljište, te druge površine uz javne površine, urednima i čistima.

Dvorišta, vrtovi, neizgrađeno građevinsko zemljište i druge površine moraju se koristiti sukladno njihovoj namjeni, te s njih ne smiju dolaziti nikakve štetne emisije na javne površine, susjedne zgrade i druge objekte.

Na prostorima dvorišta, vrtova, zelenih i drugih površina u privatnom vlasništvu uz javne površine zabranjeno je odlagati komunalni i drugi otpad, a posebice stare automobile, strojeve, električne i druge aparate i predmete iz kućanstva, građevinski šut, daske, dotrajale predmete i drugo, što narušava i nagrđuje izgled okoliša, te spaljivati sve vrste otpadnih tvari.

Ako se dvorišta, vrtovi, zelene i druge površine zgrada, neizgrađeno građevinsko zemljište, te druge površine uz javne površine, ne održavaju urednima i čistima, komunalni redar naredit će njihovom vlasniku, odnosno korisniku otklanjanje uočenih nedostataka.
Ako vlasnik, odnosno korisnik prostora iz prethodnog stavka u ostavljenom roku ne postupi sukladno nalogu komunalnog redara, ti će se nedostaci otklonit putem treće osobe na trošak vlasnika.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.