1 min. čitanja

Recesija bi mogla pomoći Ryanairu

Recesija bi mogla pomoći Ryanairu
Foto: Pixabay

Ryanair će poslovati još bolje u slučaju gospodarske krize u Velikoj Britaniji jer će građani i dalje putovati, ali će tražiti niže cijene, prognozira direktor irske niskobudžetne zrakoplovne kompanije Michael O'Leary.

  • Recesija bi nas zabrinula jer nam je stalo do dobrobiti putnika, a rizik predstavlja i visoka inflacija - rekao je za BBC izvršni direktor Rynaira, ali smatra da će kompanija jako dobro poslovati ove zime.

Britansko gospodarstvo kliznut će u recesiju krajem godine, prema prognozama središnje banke.

  • Duboka recesija u Ujedinjenom Kraljevstvu ili energetska kriza sigurno će utjecati na ukupnu potražnju, ali u takvim uvjetima, kao što se vidjelo i u posljednje četiri ili pet recesija, ljudi prelaze s visokobudžetnih prijevoznika poput BA i Easyjeta na niskobudžetne, poput Ryanaira - tumači.

Povukao je paralelu s prijelazom kupaca iz lanca trgovina Sainsbury u Lidl i Aldi, ponovivši da je uvjeren da će Ryanair "rasti još brže u slučaju recesije" u Britaniji.

Kompanija je za Ujedinjeno Kraljevstvo najavila, kako tvrdi, najveći zimski raspored letenja otkada je počela poslovati. Letova će biti više zato što su konkurenti, poput British Airwaysa, smanjili svoje kapacitete - objasnio je O'Leary za BBC.

Ryanair će zadržati niže cijene karata u usporedbi s drugim prijevoznicima zahvaljujući strategiji osiguranja od rasta cijena goriva. To znači da kompanija nabavlja gorivo unaprijed, po unaprijed određenoj cijeni, tumači BBC.

O'Leary ipak upozorava da super jeftine karte od 10 eura neće biti moguće u bliskoj budućnosti, budući da je snažno poskupljenje goriva podiglo prosječnu cijenu zrakoplovne karte s prošlogodišnjih oko 40 eura na otprilike 50 eura u sljedećih pet godina, prenosi HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.