2 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Umbul u marinadi

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Umbul u marinadi
Foto: Katija Puljizević

Sigurna sam da je svakoj domaćici najmrže kad na njezino pitanje: Što bi danas jeli, ukućani odgovore: “što god ti hoćeš”.

Katija Puljizević

Tako sam se i ja nasla u mukama ugoditi svima za trpezom. Željela sam nešto slasno a da mi ne oduzme cijelo jutro u kuhiniji. Kocka je pala na pečeni svinjski umbuo iz marinade.

Postupak za marinanje je jednostavan:

Svinjski umbuo posušimo , popaprimo i posolimo. Na umbul od 400 grama  uzmemo 3 pice česna i s njima ga špikujemo.

Napravimo marinadu od  soka 1 limuna 3 dcl maslinovog uja i jedne male ožićice slatke mljevene paprike. Ostavimo umbuo u marinadi preko noći.

Foto: Katija Puljizević

Za pečenje pripremimo ocišćene patate prerezane popola , jednu glavicu luka i 2 do tri mrkve, korjen seleni i nekoliko pica česna kojega ste samo jednostavno ubacili s ostatkom mesa i povrća.

Sve zajedno stavimo peći( sa marinadom u kojoj se marinalo meso)  u zagrijanu pećnicu na 200°c  45 min.

Pečenjem  će sok ishlapiti i dat mesu aromu i mekoću a uje ce poprimiti lijepu rumenu boju.

Foto: Katija Puljizević

Pred kraj pojačamo koji stupanj da malo meso skori i porumeni.

Meso ostaje sočno i ukusno a ukoliko izaberete dobru sortu domaće patate , imat ćete ukusnije patate nego meso.

Uživajte u ovom brzom , nezahtjevnom i ukusnom objedu .

Foto: Katija Puljizević

U slast!

Katija Puljizević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.