Razočarani slovački nautičar kritizirao: "Rekli su nam da za nas na Visu nema mjesta jer se čuvaju za VIP goste i političare!"

VIS - U redakciju Morskog HR javio se slovački nautičar, koji je s javnošću želio podijeliti zabrinutost oko luke Kut na otoku Visu.

- Svi koji plove ovim područjem znaju da rezervacije u ovoj gradskoj marini nisu moguće. Došli smo jučer u 14:30, u marini je bilo dovoljno mjesta, ali su nam dečki u marini rekli da se moramo privezati na bovu, jer je marina puna (pogledajte sliku).

Foto: Čitatelj

Objašnjenje je bilo da postoje agencije koje mogu rezervirati mjesta u marinama za VIP goste i političare. S moje točke gledišta i s obzirom na troškove plovidbe u Hrvatskoj, puno nautičara već seli u Grčku i Tursku, a ovakvo ponašanje čini iskustvo u Hrvatskoj još gorim (izgleda da neki od vaših momaka nisu shvatili da ste već u EU) - razočarano je zaključio Martin iz Slovačke.

Ovu informaciju doduše nismo mogli neovisno provjeriti, no hrvatski skiperi s kojima smo razgovarali, kažu da je doista istina kako se u špici sezone treba najaviti, pa ako je netko prethodno najavio svoj dolazak, onda mu se rezervirano mjesto i čuva.

- Mjesto na bovi je također alternativa, jer je broj mjesta u luci ipak ograničen - kaže nam jedan od upućenih skipera.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEVJEROJATNO! Nalogom ministra Banožića biskupe besplatno vozikali skupim ratnim brodom | | Morski HR
Ministar Mario Banožić u svibnju je besplatno ustupio skupocjeni ratni brod, kako bi se nadbiskup i biskup nakon zaređenja prevezli iz Hvara u Split. Objavio je to danas portal 24 sata, pozivajući se