1 min. čitanja

Ravnateljica AZOLP-a: “Povećanje cijena linija je bilo nužno – Radi se o legitimnom zahtjevu brodara”

Ravnateljica AZOLP-a: “Povećanje cijena linija je bilo nužno – Radi se o legitimnom zahtjevu brodara”
Foto: Morski HR / AZOLP

Nova poskupljenja prijevoza koja su bila nužna, komentirala je Paula Vidović, ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Na valu poskupljenja posljednjih mjeseci, brodari su od Agencije za obalni linijski pomorski promet zatražili i dobili nove cjenike.

Nove cijene prijevoza trajektima, katamaranima i brodovima počinju se primjenjivati u ponoć s ponedjeljka na utorak, a ni otočani nisu iznimke od još jednog udara na džep.

Povećanje cijena linija je bilo nužno, tvrdi Vidović, upravo zato što su se brodarima povećali svi troškovi održavanja. – Znamo da je došlo do povećanja cijena svih sirovina: plastike, čelika, goriva itd. Povećanje je, dakle, bilo očekivano – dodaje za RTL.

Cjenici će biti objavljeni na stranicama agencije i brodara, potvrdila je ravnateljica. Povećanje će biti od 2, 4 i 8 kuna za putnike, a Vidović smatra da su povećanja uglavnom razumna.

– Koliko će to iznositi za četveročlanu obitelj će svatko morati voditi računa za sebe – kaže Vidović.

Otočani tvrde da nitko s njima nije razgovarao oko povećanja cijena i da su barem očekivali taj razgovor, a Vidović kaže kako su u neformalnim razgovorima obavijestili većinu lokalnih otočnih samouprava. – Ovdje se radi o legitimnom zahtjevu brodara koje je Agencija usvojila. Smatra se da je zahtjev opravdan.

Svako povećanje cijena će se događati sukladno zakonu, a otočani su dobili veća prava pa sada sa svojim vozilima osim na otok prebivališta sada mogu i na druge otoke, zaključuje Vidović.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Od idućeg tjedna poskupljuje pomorski putnički prijevoz
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.