2 min. čitanja

Rastu cijene komunalnog doprinosa i komunalne naknade u Senju

Rastu cijene komunalnog doprinosa i komunalne naknade u Senju
Foto: TZ Grada Senja

SENJ - Održavanje postojećih i gradnja novih komunalnih infrastrukturnih objekata znatno je poskupjela, a Grad Senj istovremeno treba nastaviti realizirati nove projekte, obrazlažu poskupljenje u Gradu.

Po završetku javnog savjetovanja, Grad Senj donio je odluku o povećanju iznosa komunalnog doprinosa i komunalne naknade. Izmjenama odluke o komunalnom doprinosu mijenja se postojeća odluka iz siječnja 2019. godine.

Predložene izmjene odnose se na nove jedinične vrijednosti komunalnog doprinosa koje se određuju za pojedine zone tako da je ta vrijednost najviša za prvu zonu, a manja za svaku sljedeću zonu. Pritom za prvu zonu jedinična vrijednost komunalnog doprinosa ne može biti viša od 10 posto prosječnih troškova građenja kubnog metra građevine u Republici Hrvatskoj.

Grad Senj ocjenjuje da je povećanje cijena komunalnog doprinosa nužno kako bi se osigurali dodatni izvori sredstava za financiranje održavanja postojeće i gradnju nove komunalne infrastrukture. Smatraju i da su predložene nove jedinične vrijednosti komunalnog doprinosa po zonama ovim povećanjem još uvijek povoljnije u odnosu na jedinične cijene komunalnog doprinosa općina i gradova u neposrednoj blizini.

Povećanje komunalne naknade također je vezano za potrebu intenzivnijeg ulaganja u gradske komunalne infrastrukturne projekte, navode. Izmjena ove odluke koju treba potvrditi i Gradsko vijeće, primjenjivala bi se od 1. travnja 2023.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Radovi u senjskoj luci ne idu po planu - depresija mijenja idejno rješenje
Na jednom dijelu luke nema čvrste stijene pa se taj dio obale neće moći raditi na klasičan način nego na pilotima, što dodatno poskupljuje radove – kaže ravnatelj Lučke uprave Senj. U senjskoj luci traju radovi druge faze šeste etape izvanrednog održavanja, vrijednost im je 4,6 milijuna kuna
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.