2 min. čitanja

RASPIVANO BIBINJE Susret otkazan, klape ipak zapjevale

RASPIVANO BIBINJE Susret otkazan, klape ipak zapjevale

BIBINJE - Veliko grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom koje u subotu u poslijepodnevnim satima zahvatilo zadarsko područje glavni je krivac za otkazivanje 41. Susreta klapa Raspivano Bibinje.

Velika količina vode oštetila je tonsku opremu, a nastojanja organizatora da nabave novi razglas 'pala su u vodu' zbog vremenskog tjesnaca. Jednostavno, dovesti razglas, montirati ga i uz sve to odraditi tonsku probu sa sedam klapa bilo je nemoguće izvesti u tako kratkom roku.

Klape koje su trebale nastupiti na pozornici na Trgu Sri sela, a uz tri domaće (Bibinje, Garofuli i Polivera) tu su bili i četiri gostujuće (Liburnia, Banderija, Ventula i Oželanda) ipak su se okupile i zapjevale.

Naime, tradicija Raspivanog Bibinja je druženje klapa nakon koncerta ispred crkve Svetog Roka. Nevrijeme ih je ovoga puta smjestilo u sportsku dvoranu Osnovne škole Stjepana Radića gdje su u opuštenoj atmosferi i zapjevali. Klapska pjesma je u Bibinjama tradicija i, unatoč svim nedaćama, ljudi koji žive za nju nisu dopustili da ta tradicija bude prekinuta. Velike zasluge za ovo pripadaju djelatnicima komunalne tvrtke Bibinjac koji su u ekspresnom roku preselili opremu s trga u dvoranu.

Organizatori, kojima je otkazivanje koncerta teško palo, su najavili kako će se kroz svoje sljedeće aktivnosti odužiti ljubiteljima klapske pjesme u Bibinjama i Zadarskoj županiji.

Branko Tabak

PROČITAJTE JOŠ:

Otkazan Susret klapa Raspivano Bibinje, zbog štete koju je izazvalo nevrijeme | | Morski HR
Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišnim i tučom koje u poslijepodne satima zahvatilo zadarsko područje zadalo je silne nevolje organizatorima 41. Susreta klapa Rasplivano Bibinje.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.