1 min. čitanja

Raspisan Natječaj za financiranje projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine

Splitsko-dalmatinska županija raspisala je Natječaj za financiranje projekata iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu. Natječaj je 12. siječnja 2021. objavljen na mrežnoj stranici SDŽ otvoren je 30 dana od dana objave.

Predmet Natječaja je promocija, zaštita i revitalizacija pomorske baštine te promocija projekta „Pomorsko je dobro” na području Splitsko–dalmatinske županije u 2021. godini.

Ciljevi Natječaja su stvoriti ponudu proizvoda i doživljaja utemeljenu na tradiciji pomorstva i ribarstva , promocija projekta “Pomorsko je dobro”, ostvaruje se očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine kroz turističku valorizaciju na načelima održivog turizma i pomorstva, promicati znanstvena postignuća i znanstvena istraživanja u području pomorstva , promicati povijesne i prirodne vrijednosti i pomorsku baštinu Splitsko–dalmatinske županije, siguran i ekološki održiv pomorski promet i pomorska infrastruktura, poticanje primjene odgovarajućih ekoloških standarda u zaštiti i valorizaciji pomorskog okoliša te smanjiti štetne posljedice onečišćenja s pomorskih objekata, međunarodno promovirati stoljetno iskustvo tradicionalne gradnje drvenih brodica i brodova (kalafati), objediniti atrakcije i priče povezane s tradicijom ribarstva te time stvoriti kritičnu masu atrakcija kako bi se tema ribarstva učinila atraktivnom za posjetitelje, očuvati i revitalizirati tradiciju ribarstva i edukacija lokalnog stanovništva.

Pravo na podnošenje prijava imaju nevladine udruge (neprofitne organizacije), jedinice lokalne samouprave, lokalne turističke zajednice, javne ustanove (bez proračunskih korisnika SDŽ), trgovačka društva i obrti.

Prijave se mogu poslati za sufinanciranje projekata koji će se provoditi tijekom 2021. godine. Svaka organizacija ima pravo na ovaj natječaj poslati samo jednu prijavu.

Više o natječajnim uvjetima i prateću dokumentaciju možete preuzeti na poveznici.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

JESTE LI ZNALI Koje su nadležnosti komunalnih redara na pomorskom dobru?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.