1 min. čitanja

Raspisan javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri Šibenika

Raspisan javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri Šibenika
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Na temelju Programa rada za 2023. donesenog na 5. sjednici Skupštine TZ grada Šibenika, Turistička zajednica grada Šibenika raspisala je Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri.

Predmet Javnog poziva je sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri sredstvima iz proračuna TZ grada Šibenika, prema Programu rada TZ grada Šibenika za 2023. godinu.

Proračun za ovu namjenu za ovu godinu iznosi 15.000 eura, a sufinancirati će se 50%  ukupnog ulaganja u maksimalnom iznosu od 3.000 eura po prijavljenom subjektu, odnosno TZ će snositi trošak do 1.500,00  EUR ( s PDV-om ). U slučaju maksimalnog iznosa potpore moći će se iz navedenog proračuna sufinancirati 10 objekata, objavili su na stranicama Grada Šibenika.

Programom ,Sufinanciranja obnove stolarije“ koji je u skladu sa Strategijom održivog razvoja stare gradske jezgre Grada Šibenika tj. Strategijom regenerativnog razvoja nastoji se potaknuti ugradnja i korištenje vanjske stolarije u drvu zbog tradicionalnih i estetskih razloga te poboljšanja energetske učinkovitosti samih objekata kao i zbog poticanja lokalnog gospodarstva.

Stara gradska jezgra Šibenika je definirana zaštićena cjelina i jedan je od najizrazitijih spomenika srednjovjekovnog urbanizma na istočnoj obali Jadrana , zajedno sa tvrđavama čini naš najvrjedniji resurs kao i najvažniji turistički potencijal.

Dijelom devastirana razaranjima u proteklim ratovima te dugogodišnjom sustavnom zanemarenošću neprimjerenom njenom kulturno povijesnom bogatstvu, ovim simboličnim projektom nastojimo potaknuti investiciju kao i probuditi svijest stanovnika kao i korisnika objekata o zaštiti prostora u kojem žive i djeluju.

Program poticaja je namijenjen stalnom stanovništvu te vlasnicima kuća i stanova u staroj gradskoj jezgri

Troškovi života, naročito obnove stambenog prostora, u zaštićenoj gradskoj jezgri znatno su viši u odnosu na ostale dijelove Šibenika, stoga TZ grada Šibenika iz vlastitih izvora subvencionira zamjenu vanjske stolarije za stambene objekte u staroj gradskoj jezgri.

Sve uvjete Javnog poziva i dokumentaciju koju je potrebno dostaviti progledajte na web stranicama: https://www.sibenik-tourism.hr/clanci/javni-poziv-za-sufinanciranje-obnove-stolarije-u-staroj-gradskoj-jezgri/138.html

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.