1 min. čitanja

Radnici Plodina u Cresu dva sata štrajkali

Radnici Plodina u Cresu dva sata štrajkali
Foto: Google Street View / Screenshot

CRES - Radnici Plodina u Cresu jučer poslijepodne su se, nezadovoljni materijalnim i radnim uvjetima, samoorganizirali i na oko dva sata obustavili rad, zaključali vrata i izašli pred taj supermarket, izvijestili su iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske.

Radnici više ne mogu trpjeti nepravdu i pritiske pa su se samoorganizirali, a ustrajat će u traženju svojih prava, pošteno plaćenog prekovremenog rada, većih plaća i boljih radnih uvjeta, priopćili su iz ovog sindikata.

- Mnogi su problemi radnika, ali na ovaj potez radnici su se odlučili jer im, između ostaloga, nisu obračunati niti evidentirani, niti isplaćeni, mnogi sati prekovremenog rada. U ovom konkretnom slučaju, na stranu radnika stala je i poslovođa centra Senida Abdić, koja je od nadređenih također zahtijevala da se radnicima pošteno obračunaju i plate odrađeni sati - izvijestila su članovi sindikata.

Sindikat će im pomoći da svoju borbu nastave na zakonit način i omogućiti im da svoja prava ostvare kroz kolektivne ugovore, ističu. Predsjednica Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Marina Palčić izjavila je kako je

Uprava Plodina pred radnike poslala regionalnog voditelja Gordana Josića, koji je od njih tražio da potpišu sporazumne raskide ugovora o radu".

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.