1 min. čitanja

PUTNICI DANIMA BLOKIRANI NA KRUZERU Na brodu otkriveni mikroorganizmi

PUTNICI DANIMA BLOKIRANI NA KRUZERU Na brodu otkriveni mikroorganizmi
Foto: Wikimedia

Putnici luksuznog kruzera koji su krenuli na novogodišnje krstarenje bili su tjedan dana blokirani na moru zbog "biološkog obraštaja" koji je, prema zahtjevu australskih vlasti, trebalo djelomično ukloniti s trupa broda kako ne bi naštetio ekosustavu.

Čišćenje je bilo nužno radi zaštite australskih voda od “potencijalno štetnih morskih organizama”, priopćilo je ministarstvo za ribarstvo, prenosi N1.

Viking Orion, brod s 930 mjesta, izgrađen 2018. i opremljen svim pogodnostima za ugodan boravak turista kao što su wellness zonar, kazalište, sportski tereni, bazen, isplovio je 23. prosinca iz Auckalanda na Novom Zelandu.

Bilo je predviđeno uplovljavanje u Christchurch i Dunedin na Novom Zelandu te u Hobart, glavni grad australske države Tasmanije te u Melbourne.

Umjesto toga Viking Orion stajao je blokiran dok su ronioci obavljali posao na otvorenom moru najbliže australskom gradu Adelaide.

- Iako je brod propustio nekoliko turističkih posjeta na putu zbog čišćenja, nastavit će put - objavila je kompanija Viking i kazala da će korisnici biti obeštećeni.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.