PUT TUNERA Šetnja od Kraljevice do Bakarca

KRALJEVICA - Šetnja od Kraljevice do malog ribarskog mjesta Bakarac, organizira se ove nedjelje, a trajat će oko tri sata.

Put tunera šetnja je od Kraljevica do Bakarca koju u nedjelju, 16. travnja, organizira Turistička zajednica grada Kraljevice. Događaj će trajati oko tri sata, a prisutne će voditi pustolovni vodič Marko Sladić.

Foto: Visit Kraljevica

Start je ispred Dvorca Frankopan u Kraljevici u 9 sati, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na mail kraljevičkog TZ-a: info@tzg-kraljevica.hr ili mobitel: 099/4265506.

- U nedjelju povedite svoje klince, prijatelje i kućne ljubimce te se zaputite predivnom stazom uz more i tunere koja vodi od Kraljevice do malenog ribarskog mjestašca Bakarca. Čarobna je to staza, puna ljepota, bogatstva i raznih priča koje će vam Marko prenijeti te ih začiniti na svoj način - pozivaju iz turističke zajednice.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi zapisi tunolova u Kraljevici datiraju još iz 16. stoljeća - Tunera je tad bila sastavni dio života
Na području od Rijeke pa do Senja bilo je čak šezdesetak tunera. Tuna se ipak najviše lovila u Bakarcu. Obitelj Dorić samo je jedna od mnogih obitelji kojima su ta riba i tadašnji način ribolova značili opstanak. - Moj otac, moj djed su ribari i oni su živjeli od toga