2 min. čitanja

Puljak pozdravlja odluku o prodaji Spaladium arene

Puljak pozdravlja odluku o prodaji Spaladium arene
Foto: Wikimedia

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivica Puljak pozdravio je u petak odluku o prodaji Spaladium arene, istaknuvši da će grad štititi javni interes te da je na području Lore uz već izgrađeni objekt dogovorena izgradnja četiri kapitalna objekta.

- Pozdravljam svaku odluku koja je zakonita i koja doprinosi vladavini prava, rekao je Puljak Hini.

Odluka je pala! Prodaje se Spaladium arena!
Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković odlučio je na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo da Spaladium arena i zemljište površine 30.798 metara četvornih ide u prodaju, potvrdio je u četvrtak taj sudac. Velimir Vuković stečajni je sudac u postupku nad dužnikom – tvrt…

Nije želio komentirati izjavu stečajnog suca Velimira Vukovića da Grad Split ima pravo prvokupa Spaladium arene.

- Grad Split će se u budućim postupcima oko nerealiziranog projekta javno-privatnog partnerstva u Lori - kojim je ugovorena izgradnja četiri kapitalna objekta, a ne samo Spaladium arene - postaviti tako da štiti javni interes građana Splita i javni interes Republike Hrvatske - rekao je Puljak.

Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković odlučio je na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo da Spaladium arena i zemljište površine 30.798 metara četvornih ide u prodaju, potvrdio je u četvrtak taj sudac.

Velimir Vuković stečajni je sudac u postupku nad dužnikom - tvrtkom Sportski grad TPN koja upravlja Spaladium arenom.

Stečajna upraviteljica predložila je prodaju nekretnine stečajnog dužnika uz obrazloženje da su 28. prosinca 2022. nastupile posljedice blokade računa stečajnog dužnika zbog aktiviranja ovršnih rješenja u naplati komunalne i vodne naknade od Grada Splita.

Vuković je najavio da će cijena i uvjeti prodaje biti poznati nakon što se procijeni vrijednost nekretnine, odnosno izgrađene zgrade Spaladium arene i zemljišta koje je prije desetak godina procijenjena vrijednost bila oko 500 milijuna kuna, prenosi HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.