3 min. čitanja

Ivica Puljak uhvaćen u laži o plaži Žnjan?

Ivica Puljak uhvaćen u laži o plaži Žnjan?
Foto: Screenshot

SPLIT - Splitski HDZ-ovci tvrde da su gradonačelnika Puljka uhvatili u laži te su objavili njegove oprečne izjave o radovima na Žnjanu. Pozivaju na preslušavanje snimke.

Važna tema u gradu podno Marjana revitalizacija je i obnova splitskog Žnjana. O tom projektu govori se već duže vrijeme, a politički oponenti često se na njega osvrću.

Tako se gradonačelnik Splita IvicaPuljak i jučer se osvrnuo na situaciju s tom plažom. Naime, nedavno je izjavio da bi radovi na plaži trebali početi u proljeće ove godine i završiti u proljeće iduće godine.

Struka je demantirala njegove riječi uz objašnjenje da nije moguće sve odraditi na Žnjanu u samo godinu dana. Puljak sada kaže da nije sretan s time kako se njegova izjava protumačila, pisala je Dalmacija Danas.

- Moram priznati da nisam baš zadovoljan s načinom kako je to izmanipulirano. Nisam nikada rekao da će se to završiti za godinu dana. Rekli smo da kada krene gradnja da je moguće da se to ubrza i da sama gradnja traje toliko. Naravno, to će ovisiti o tome što se događa na samom terenu.

Imamo jedan period pripreme dokumentacije koji je sada u tijeku, raspisivanje natječaja, zaključivanje istog i druge procedure. To je period koji traje. Na neke stvari ne možete utjecati, kao što su žalbe na natječaj i slično. Kada se krene raditi, pogotovo neki elementi koji su jednostavne konstrukcije bi mogli biti ranije gotovi. Recimo, najkompleksniji dio, garaža, uzet će sigurno puno vremena do realizacije - izjavio je Puljak.

Evo što je još rekao o natječaju.

- Realno je raspisati natječaj, ali mi ne možemo predvidjeti kako će se i kada on zaključiti. Postoje stvari koje ne možemo u potpunosti kontrolirati, ali naš je interes da krenemo što prije i da ta plaža bude što prije gotova. Naš interes je da smanjimo vrijeme u kojem se naši građani tamo neće moći kupati - naveo je splitski gradonačelnik.

Međutim, splitski HDZ-ovci tvrde da su Puljka uhvatili u laži te su objavili njegove oprečne izjave o radovima na Žnjanu, izvještava Dalmacija Danas.

- Nije novo to što gradonačelnik Puljak laže i manipulira, na to smo već naviknuli. Novo je to što je vrijeme koje mu je potrebno da samog sebe demantira i onda optuži druge da laže sve kraće - niti mjesec dana. Ono što je najspornije od svega je to što se gradonačelnik pogubio, a početak izvođenja ovog prevažnog projekta još nije ni na vidiku. Strah nas je i pomisliti što nas tek čeka kada projekt krene. Poslušajte i sami o čemu se radi - istaknuli su iz HDZ-a Split i pozvali na preslušavanje snimke.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Puljak ponovio obećanje o uređenju žnjanske plaže | | Morski HR
Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak sa Žnjana je poručio kako će projekt uređenja te splitske plaže biti završen pred ljetnu sezonu 2024. godine tako ponavljajući sve

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.