1 min. čitanja

Prvi samostalni letovi kadeta-pilota na Pilatusu PC-9M

Prvi samostalni letovi kadeta-pilota na Pilatusu PC-9M
Foto: MORH

ZEMUNIK – Kadeti 26. naraštaja hrvatskih vojnih pilota uspješno su u srijedu, 11. studenoga 2020. godine u 392. eskadrili aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku izveli prve samostalne letove na avionima Pilatus PC-9M.

Tijekom leta svaki njihov pokret u zraku pratili su nastavnici letenja koji su im čestitali na uspjehu poručivši: „Budući piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva će prvi let, nabijen adrenalinom i emocijama, zasigurno pamtiti, a on je rezultat napornog truda, rada, zalaganja i znanja“.

Foto: MORH

Prije prvog samostalnog leta kadeti su uspješno položili kontrolne letove pod vodstvom ovlaštenih ispitivača letenja, što je ujedno i bila zadnja provjera njihove spremnosti za samostalnu izvedbu letova.

Voditelj obuke ovog naraštaja vojnih pilota satnik Ivica Majetić izrazio je zadovoljstvo  uspješno izvedenim samostalnim letovima čime su kadeti potvrdili spremnost za nastavak školovanja. Pohvalio je nastavnike letenja i zrakoplovne tehničare, a posebno kadete na velikom trudu i zalaganju tijekom obuke. Napomenuo je i da je, iako se obuka provodila u specifičnim uvjetima uz poštivanje svih epidemioloških mjera vezanih uz pandemiju COVID-19, sve proteklo prema planu.

Kadeti nisu skrivali zadovoljstvo samostalnim letom, a već sutra nastavljaju s obukom.

Foto: MORH

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.