2 min. čitanja

Prvi Google See View u Hrvatskoj: “Šetnja” morem u rogozničkoj luci

ROGOZNICA – Prva ‘Sea View’ virtualna šetnja u Hrvatskom, odnosno morska inačice popularnog Google Street Viewa, implementirana je uspješno u Rogoznici i proteže se duž rogozničkog zaljeva pa će korisnici Google karti odsad moći uspješno uživati i morskim prizorima te vidjeti što ih čeka prilikom uplovljavanja u rogozničku luku.

– Turistička zajednica općine Rogoznica nastavlja s ulaganjima u online infrastrukturu koja pridonosi promociji destinacije ali isto tako i funkcionalnosti na terenu čiju dobrobit će osjetiti budući gosti kao i njihovi domaćini, lokalno stanovništvo. Kroz proteklih mjesec dana izvršena su nova snimanja na području cijele općine sa Google 360° tehnologijom za potrebe dobro poznatog Google Street View-a – rekao je za ŠibenikIn direktor TZ Rogoznica Marijo Mladinić.

Realizacijom tog projekta TZ Rogoznica postaje prva turistička zajednica koja je s Google Street View prikazom pokrila gotovo sve ulice u svim svojim turističkim naseljima.

Riječ je o naseljima Zečevo Rogozničko, Rogoznica, Podglavica (Stupin-Čeline), Zatoglav, Ražanj, Dvornice, Stivašnica i Kanica. Pored cestovnog dijela koji je odrađen u duljini od više desetaka kilometara, također su odrađeni i pojedini pješački dijelovi, odnosno Google Street View doveden je do nekih interesantnih lokaliteta do kojih se može doći samo pješice, poput Punte Planka sa crkvicom Sv. Ivana Trogirskog.  TZ Rogoznica preuzela je kontrolu na svom području nad svim značajnijim društvenim, kulturnim i prirodnim objektima i lokalitetima na Google karti.

Photo: Screenshot/Google Street View

– Svake godine nastojimo dodatno unaprijediti promociju naše destinacije, te smo stoga jako zadovoljni što smo uspješno realizirali ovaj Google Street View projekt. Google Maps su karte sa najviše korisnika u svijetu koji se broje u stotinama milijuna i stoga je od iznimne važnosti biti na njima dobro i kvalitetno zastupljen. Nadalje, to su karte na kojima se u današnje vrijeme bazira većina navigacijskih uređaja koji su putem pametnih telefona postali neizostavno pomagalo pri svakom putovanju pa ih samim time koristi i većina naših gostiju prilikom dolaska u destinaciju. Dovođenjem Google Street View-a do gotovo svakog smještajnog objekta u našoj općini, omogućili smo gostima da prije svog dolaska virtualno prođu cijelu rutu kojom se trebaju kretati te dođu doslovce do dvorišta svog budućeg smještajnog objekta. To će im uvelike olakšati pronalazak željenog odredišta jer će se prilikom stvarnog dolaska na lokaciju osjećati kao da su tu već bili, a naši lokalni domaćini moći će ih mirno dočekati u vlastitom dvorištu. Po pitanju navigacijskih uređaja, veoma je bitna i činjenica da je Google Street View jedan od glavnih čimbenika po kojima Google vrši korekcije vlastitog navigacijskog sustava stoga bi u buduće navigacijski uređaji na području općine Rogoznica trebali biti značajno precizniji, što će također doprinijeti zadovoljstvu svih korisnika – izjavio je Marijo Mladinić direktor Turističkog ureda.

Kako to sve skupa izgleda možete provjeriti na Google karti na području općine Rogoznica. Google Street View aktivira se klikom na ‘žutog čovječuljka’ u donjem desnom kutu ekrana, a OVDJE možete pogledati Google ‘Sea View’ uplovljavanje u Rogozničku luku.

Projekt je realiziran s Google partnerom Smokvina Travel iz Splita.

ŠibenikIn

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.