2 min. čitanja

Prvi brod kreće u subotu - Lokrum spreman za posjetitelje, pogodnosti za građane i ove godine

Prvi brod kreće u subotu - Lokrum spreman za posjetitelje, pogodnosti za građane i ove godine
Foto: Grad Dubrovnik

Javna ustanova Rezervat Lokrum planira otvoriti Otok Lokrum za posjetitelje u subotu 1. travnja. Prvi ovogodišnji brod za otok Lokrum, ukoliko to dopuste vremenski uvjeti, isplovit će iz Porta u 10 sati. Brod će prema plovidbenom redu voziti svakih sat vremena s tim da je posljednji polazak s Lokruma u 18 sati.

Za posjet Lokrumu građani Dubrovnika ostvaruju pravo na godišnji pokaz I. kategorije po cijeni od 14 eura, dok stanovnici drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjet posebnom rezervatu šumske vegetacije i području ekološke mreže NATURA 2000 mogu ostvariti kupnjom pokaza II. kategorije, koji stoji 20 eura.

Djeca do 16 godina na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i ulaz u Rezervat. Građanima Republike Hrvatske i korisnicima DU PASS-a dostupni su različiti popusti i pogodnosti prema objavljenom cjeniku Ustanove za 2023. godinu.

Zbog neodgodivih radova koji se odvijaju na prodajnom mjestu Luža-Peskarija, prodaja ulaznica i produljenje gradskih pokaza od ponedjeljka 27. ožujka privremeno se odvijaju u prostoru Luže-pored blagajne kina Slobode. Blagajna je otvorena svakog dana u vremenu od 9 do 17 sati.

Do povratka broda Zrinski s redovitog remonta iz brodogradilišta Betina na otoku Murteru za prijevoz posjetitelja od 1. travnja na raspolaganju će biti brodovi Skala i Argosy.

Na brodu Skala je promijenjena paluba na provi te dio palube u putničkom prostoru. Na brodu Zrinski je izmijenjen kompletan ulaz u strojarnicu koji se nalazi na centralnom dijelu glavne palube te velik dio palube oko njega obzirom da je na tom dijelu broda uvijek najveća koncentracija putnika.

Uz učinkovitu zaštitu i očuvanje šume i ekološke mreže, redovito održavanje te hortikulturno praćenje parkovnog dijela otoka, izgradnjom nove hidrantske mreže visoke zone otoka Lokruma značajno je podignuta razina protupožarne zaštite Rezervata.

Među brojnim investicijama JU Rezervat Lokrum ističe se i izgradnja novog broda, katamarana na hibridni pogon, koji će povezivati otok Lokrum i Arboretum Trsteno.

Hibridni Katamaran gradi se u brodogradilištu „Dalmont“ u Kraljevici, duljine je 15 i širine 5 metara, maksimalne brzine 18 čvorova, kapaciteta 50 putnika (plus posada) te je prilagođen osobama s invaliditetom. Njegova izgradnja financirana je u okviru EU projekta „Povijesni vrtovi dubrovačkog područja“, izvijestili su iz Grada.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.