2 min. čitanja

Prva ovogodišnja regata CRO ORC D-Marin Cupa ovog vikenda u Zadru

Prva ovogodišnja regata CRO ORC D-Marin Cupa ovog vikenda u Zadru
Foto: D-Marine

ZADAR – Jedriličarski klub Uskok  i D-Marin Borik ovoga će vikenda ugostiti prvu ovogodišnju regatu CRO ORC D-Marin Cupa. U subotu i nedjelju, odnosno 12. i 13. ožujka, osam posada iz Hrvatske i Slovenije odmjerit će snage u Zadarskom kanalu, u štap polju na kojem su predviđena tri jedrenja i jedan navigacijski plov. Predviđeno vrijeme prvog starta je u 11 sati, budu li to dopuštali vremenski uvjeti.

– Drago nam je što još jednu sezonu ORC regata otvaramo upravo u marini D-Marin Borik. Ovakva su natjecanja sjajna prilika za promociju ne samo jedriličarskog sporta, već i samih destinacija u kojima se ona održavaju. Iz tog razloga, u D-Marinu aktivno radimo na realizaciji ovakvih aktivnosti već nekoliko godina, s ciljem da damo svoj doprinos u dodatnom razvoju nautičkog turizma u Hrvatskoj, kao i pozicioniranju naše zemlje kao jedne od top destinacija za jedrenje u Europiistaknuli su iz D-Marin Grupe.

Foto: D-Marine

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od dvadeset godina, a riječ je o sustavu razvrstanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući ovom sustavu, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice.

– I ove godine nastavljamo uspješnu suradnju s D-Marinom koji se i na ovaj način pokazuje promotorom regatnog jedrenja u krstašima. Zahvaljujući ovoj suradnji mnogo lakše je održavati visok nivo natjecanja, pogotovo u organizacijskom pogledu, jer na ORC regatama sudjeluju stvarno najbolje posade u krstašima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Nakon regate u Zadru, nastavljamo s Kupom u Šibeniku, a ako se D-Marin pojača još nekom akvizicijom, rado ćemo organizirati regatu i na toj destinaciji – naglasio je predsjednik udruge ORC jedriličara Luka Šangulin.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.