1 min. čitanja

Prozirni tunel na dnu mora – Nova turistička vizija primoštenskog načelnika

PRIMOŠTEN – Općina Primošten definitivno gradi podmorski tunel između Nove rive i druge strane obale u uvali Porat te je taj projekt pred realizacijom, doznaje ŠibenikIn od primoštenskog načelnika Stipe Petrine.

Stipe Petrina / Photo: Facebook

Riječ je o panoramskom pješačkom tunelu s prozirnim stjenkama, dužine 60 metara i širine do šest metara, koji bi se na najdubljem dijelu morskog dna u Portu nalazio 18 metara ispod površine mora. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći o projektu za koji su već izrađena neka idejna rješenja i otprilike znamo kako će izgledati – kaže načelnik Stipe Petrina o gradnji nove turističke atrakcije.

Nakon uspješno realiziranog projekta izgradnje gigantskog spomenika Gospi od Loreta na brdu Gaj gdje masovno dolaze hodočasnici i turisti, Primošten bi podmorskim panoramskim tunelom ovako dobio još jednu turističku atrakciju. U sklopu tunela namjeravaju graditi i popratne ugostiteljske i druge sadržaje na ulazu i izlazu, za što će ukupno valjati uložiti oko milijun i pol eura.

– Ideja je bila da se na prostoru sportske lučice Porat gradi pješački most, ali to bi otežalo pomorski promet pod njim. Zaključili smo onda da je najbolje izgraditi tunel koji će biti dovoljno duboko pod morem da iznad njega mogu prometovati i najveći brodovi, a cijena gradnje tunela bit će otprilike ista kao da smo gradili most – kaže Petrina.

Paralelno s gradnjom tunela, Općina u bliskoj budućnosti namjerava urediti cijelo područje Porta gdje su namijenili niz drugih sadržaja.

ŠibenikIn

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.