1 min. čitanja

Provalio u stan u Rijeci pa ukrao novac i automobil!

Provalio u stan u Rijeci pa ukrao novac i automobil!
Foto: PU Primorsko - goranska

Provjerom je utvrđeno da je 18-godišnjak s ukradenim vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno prije položenog vozačkog ispita.

Osumnjičenika je u nedjelju, 9. lipnja oko 3.30 sati, u prometu zaustavila policijska ophodnja II. policijske postaje Rijeka kada se na području Brajdice u ulici Vjekoslava Kneževića kretao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka, u vlasništvu 70-godišnje hrvatske državljanke, bez vozačke dozvole.
 
Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a k tome s otuđenim vozilom pa je 18-godišnjak priveden na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja je otkriveno da je spomenuto vozilo otuđio u subotu, 8. lipnja u večernjim satima u ulici Luki u Rijeci. Naime, prethodno je provalio u stan 70-godišnjakinje i pri tome otuđio različite ključeve, među kojima i ključeve osobnog vozila s kojim se odvezao u nepoznatom smjeru. Tako je počinio materijalnu štetu od oko 1400 eura.
 
Pronađeno vozilo je vraćeno vlasnici, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja 18-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen za navedena kaznena djela nadležnom državnom odvjetništvu. Pored toga je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.