2 min. čitanja

PROSVJED U BIBINJAMA Pročelnik i A1 ilegalno postavili baznu stanicu na krov kuće, sud na strani mještana

PROSVJED U BIBINJAMA Pročelnik i A1 ilegalno postavili baznu stanicu na krov kuće, sud na strani mještana

Protuustavan i protuzakonit rad baznih stanica u vlasništvu A1 i Telecoma, te sumnja na korupciju, razlog su zašto Bibinjci danas u 19 sati izlaze na prosvjed.

Facebook grupa Ne, baznim stanicama u Bibinjama okuplja gotovo dvjesto članova, a administrator stranice Karlo Vučković Sikirić dodaje i kako se bazne stanice nalaze se na kući županijskog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje i sport Ivana Šimunića.

Na prosvjedu će, kažu, dati u javnost dokumente koji to potvrđuju, a podršku im je javno dao i načelnik Primoštena, Stipe Petrina koji je i sam izborio sudske presude protiv teleoperatera koji su svojedobno uzurpirali tuđi posjed na području njegove općine.

Podsjetimo, Petrina je naredio pilanje stupova na brdu Gaj, zbog čega je HT tužio Općinu za smetanje posjeda. Spor je pokrenut 2006. godine kada su mobilni operateri i "Odašiljači i veze" odbili Općini Primošten platiti komunalnu naknadu i naknadu za korištenje lokalnog puta. Potom je komunalni redar naložio da se s javne površine uklone električni stupovi zbog čega su postrojenja na brdu Gaj ostala bez električne energije. Viši sud je nakon 5 godina od događaja presudio da Općina Primošten i Petrina nisu napravili ništa nelegalno.

Petrina je danas objavio presudu Općinskog suda u Zadru u kojoj je 29. ožujka ove godine teleopareter A1 proglašen krivim za neovlašteno postavljanje bazne stanice na Šimunićev krov u Bibinjama i njezinim radom uznemiravao tužitelje u uživanju prava vlasništva na njihovim susjednim nekretninamai i to štetnim ne-ionizirajućim zračenjem.

Sud je u presudi zabranio svako daljnje isto ili slično uznemiravanje prava vlasništva, te je tuženicima naložio uspostavu prijašnjeg stanja i to na način da trajno ukloni postavljenu baznu stanicu na krovu ove nekretnine i uskrati suglasnist Šimunića za daljnje korištenje bazne stanice te da u roku od 30 dana raskine ugovor o zakupu ili drugi postojeći ugovor za korištenje ove bazne stanice.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.