1 min. čitanja

Prošle je godine Novalja bila prvo otočni cilj u povijesti ove utrke - ove godine biciklistička elita opet stiže na Pag!

Prošle je godine Novalja bila prvo otočni cilj u povijesti ove utrke - ove godine biciklistička elita opet stiže na Pag!
Foto: Screenshot/YouTube

Riječ je o utrci CRO Race 2024. koja je na rasporedu od 1. do 6. listopada, a prema najavama organizatora i očekivanjima publike, pred nama je još jedno snažno izdanje. 

Zahvaljujući CRO Race utrci Hrvatska će po deveti put biti pretvorena u jedinstvenu sportsku arenu čiji će kadrovi ponovno obići čitav svijet. Govoreći o kontekstu globalne vidljivosti, gledatelji diljem svijeta imaju tako priliku vidjeti neke od najreprezentativnijih dijelova naše države i kulturno-povijesnog nasljeđa, a zahvaljujući velikom interesu strane javnosti, utrka je prošle godine bila prikazana na šest kontinenata u više od 190 država, odnosno ostvarila je doseg prema 1,5 milijardi globalnih gledatelja. 

Ususret najvažnijoj biciklističkoj utrci u Hrvatskoj, danas je u Gradskoj vijećnici potpisan novi Sporazum o suradnji između organizatora utrke i Grada Novalje koji je prošle godine postao prvi otočni domaćin cilja u povijesti utrke.

- Prošle smo godine bili domaćin cilja druge etape, a sudjelovanje na devetom izdanju CRO Race utrke pruža nam zbilja unikatnu priliku da domaćoj i svjetskoj javnosti još jednom približimo zbilja prekrasne kadrove Novalje i ambijent cijelog otoka Paga. Novalja je, zahvaljujući dugoročnom fokusu na aktivni i sportski turizam, izgradila novu viziju turističkog razvoja. CRO Race je neizostavni dio tog napretka, a njegov turistički i gospodarski utjecaj očigledan je u rezultatima destinacije i pozitivnim reakcijama svih sudionika - rekla je direktorica TZ Novalje Marina Šćiran.

Detaljnije informacije o ovoj utrci pronađite na službenoj stranici utrke.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.