3 min. čitanja

Promocija ronjenja na ENTER konferenciji u Splitu

Promocija ronjenja na ENTER konferenciji u Splitu
Foto: Promocija ronjenja

SPLIT – U sklopu projekta „Pomorsko je dobro“ tijekom ENTER konferencije Splitsko-dalmatinske županije koja se održava 10. i 11. prosinca u Spaladium Areni postavljen je 10 metarski bazen Pogled u plavo u cilju promocije ronjenja, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao važne aktivnosti za očuvanje morskog okoliša.

– Naša želja je kroz ENTER konferenciju povezati s obrazovanjem sve projekte koje Splitsko-dalmatinska županija radi, a među njima je i „Pomorsko je dobro“ jer svi imaju jednu bitnu zajedničku komponentu, a to je edukacija i zaštita naše prirodne i kulturne baštine. S projektom Pomorsko je dobro i kroz promociju ronjenja želimo ljude više približiti moru i važnosti očuvanja našeg bitnog resursa te ga je potrebno zaštiti i za buduće generacije jer od mora i za more živimo – istaknuo je Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: Promocija ronjenja

Tijekom dva dana trajanja Enter konferencije obrazovanja i povezanih industrija koja se provodi u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, a u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama, posjetitelji su imali jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom u montažnom bazenu Pogleda u plavo, a ujedno i virtualno zaroniti na 30 metara dubine i razgledavati potopljeni brod putem VR (virtual reality) tehnologije.

– Enter konferencija je namijenjena nastavnicima, ravnateljima i stručnjacima u obrazovanju i donosiocima odluka, te tvrtkama koje daju dodatni doprinos razvoju odgojno-obrazovnog sustava popu IT tvrtki, izdavaštva i turističkih djelatnosti jer isključivo zajedničkim radom možemo napraviti dodatni doprinos u razvoju odgojno obrazovnog sustava – istaknuo je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: Promocija ronjenja

Nakon ronjenja putem VR (virtual reality) tehnologije svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku okušati se u ronjenju zaronom u bazen s punom ronilačkom opremom te uz stručni nadzor instruktora ronjenja koji su brinuli za sigurnost ronioca početnika; Stijeg podvodnih radova, RK Giričić, RK Nemo-Brač, RK Solin te Nemo-Adria Rescue Team.

Također u ronjenju s punom ronilačkom opremom okušala se je i Pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, Matea Dorčić te naglasila koliko je ronjenje važna aktivnost za zaštitu našeg podmorja te pozvala sugrađane da se odazovu i probaju roniti u splitskoj Spaladium Areni.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima i tehnikama ronjenja te zaronom u bazen  promotivno-edukativnog projekta Pogled u plavo koji je do sada mnogima približio čari i ljepote ronjenja diljem i izvan Republike Hrvatske posjetitelji su razgledavali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Foto: Promocija ronjenja

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske dok su medijski pokrovitelji projekta – Morski HR, SCUBAlife magazin, i Gorgonija.

Besplatna probna ronjenja uz nadzor instruktora ronjenja provodila su se uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.