1 min. čitanja

Projekt "Zaželi na otoku" - Općina Pašman zapošljava 6 djelatnica koje će se brinuti za 45 starijih i nemoćnih osoba

Projekt "Zaželi na otoku" - Općina Pašman zapošljava 6 djelatnica koje će se brinuti za 45 starijih i nemoćnih osoba
Foto: Pixabay

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg zajedničkog projekta Općine Kali i Općine Pašman „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, dvije Općine su se ponovno zajedno prijavile na otvoreni trajni poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Nakon provedenog postupka procjene kvalitete projektnog prijedloga, nedavno je dobivena pozitivna obavijest o procijeni kvalitete projekta „Zaželi na otoku“ te odobrenje sveukupnog traženog iznosa od 672 tisuća eura bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore, objavili su iz Općine Pašman.

Općina Pašman planira kroz ovaj projekt zaposliti 6 djelatnica koje će se brinuti za 45 starijih i nemoćnih osoba s područja općine, a program će trajati tri godine.

Navedena bespovratna novčana sredstva bit će isplaćena 85% iz Europskog socijalnog fonda u sklopu ESF+ programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” te 15% iz proračuna RH.

Kao i prošle godine u ovom projektu zajednički sudjeluju Općina Kali kao nositelj, a Općina Pašman kao partner projekta. Projektom „Zaželi na otoku“ doprinijet će se smanjenju rizika od socijalne isključenosti i prevenciji institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba s područja dviju općina na način da će im se pružiti pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti (organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba te nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština).

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.