1 min. čitanja

PROJEKT ARGOS Napravljen prvi korak prema uspostavi Centra za školjkarstvo na Bistrini

BISTRINA/DUBROVNIK – Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvom online sastanku partnera s predstavnicima Jadranskog savjetodavnog odbora u sklopu projekta „ARGOS“ (ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities leverage toprotect marine resources in the Adriatic Sea). Sastanak je zbog pandemije COVID-19 održan putem web-a.

Projekt ARGOS je dio programa INTERREG Italy – Croatia koji je započeo 01. travnja 2020., a trajat će do 31. prosinca 2022. godine.

Riječ se o suradnji talijanskih i hrvatskih županija, regionalnih razvojnih agencija, znanstvenih instituta te ministarstava.

Krajnji cilj projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju je uspostava Centra za školjkarstvo na Bistrini te nabava specijalizirane opreme za mrijestilište.

Dubrovačko-neretvanska županija je nakon provedbe postupka javne nabave za usluge vanjskog stručnjaka za uspostavu i funkcioniranje Jadranskog savjetodavnog odbora (AAC) sa stručnim/znanstvenim predstavnikom Dubrovačko-neretvanske županije za projekt INTERREG Italy – Croatia – Projekt ARGOS, dana 15. prosinca 2020. godine potpisala Ugovor s Sveučilištem u Dubrovniku.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Sveučilištu u Dubrovniku dodijeljena koncesija u Malostonskom zaljevu za znanstvene i obrazovne djelatnosti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.