2 min. čitanja

PRODAJE SE OTOK Cijena niža od prosječnog stančića u Splitu

PRODAJE SE OTOK Cijena niža od prosječnog stančića u Splitu
Foto: Morski HR

Ako ste ikada maštali o bijegu od svakodnevnog života i odlasku na udaljeni otok, bez susjeda, sada bi vam mogla biti prilika.

Smješten tik uz južnu obalu Škotske, otok Barlocco je na prodaju, a cijena mu je 171 tisuću eura, što je manje od cijene prosječnog stančića u splitskoj Varoši.

- Još uvijek postoji vrlo romantičan osjećaj vezan uz posjedovanje vlastitog privatnog otoka, gdje možete pobjeći od užurbanosti svakodnevnog života i uživati u miru i spokoju u najljepšem krajoliku - rekao je za CNN Aaron Edgar, agent koji vodi prodaju.

Malo je vjerojatno da će kupac biti netko, tko putuje na posao, jer je najbliži veći grad (Glasgow) udaljen oko 120 km, a najbliža željeznička stanica je Dumfries, sat vremena vožnje autobusom od grada. Edinburgh je od otoka udaljen 140, a London više od 450 km zračne linije.

S bujnom zelenom travom i stjenovitim izdancima koji se protežu do mora, otok se prostire na površini od oko 25 hektara, ali na njemu nema zgrada, samo poplavni ribnjak koji osigurava vodu za stoku i divlje životinje u zimskim mjesecima.

Nitko nikada nije podnio zahtjev za dozvolu za gradnju na otoku, pa je na kupcu  da istraži mogućnosti razvoja otočića s lokalnom vlašću.

Foto: Wikimedia

Za vrijeme oseke do otoka se može doći pješice

Na otok se, za vrijeme oseke može pješice, traktorom ili četverociklom. Na otoku je šljunčana plaža na kojoj se brodovi mogu usidriti - "savršena baza za istraživanje otoka, uživanje u hladnom moru ili pikniku uz more", dodao je Edgar.

Nalazi se na mjestu od posebnog znanstvenog interesa - području u Velikoj Britaniji koje je definirano kao posebno zanimljivo zbog rijetkih vrsta faune ili flore koje sadrži - i utočište je za sve vrste divljih životinja, uključujući velike galebove i rijetke biljke poput morske lavande i mirisne orhideje.

Agent očekuje veliko zanimanje za ovo minijaturno kraljevstvo.

- Svjedoci smo snažne potražnje domaćih i međunarodnih stranaka za privatnim otocima u Škotskoj - rekao je Edgar.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.