2 min. čitanja

Problemom opstanka plemenite periske i izradom prototipova učenici Ekonomske škole Šibenik su pobijedili na UNICEF-ovoj radionici UPSHIFT

Problemom opstanka plemenite periske i izradom prototipova učenici Ekonomske škole Šibenik su pobijedili na UNICEF-ovoj radionici UPSHIFT

PETRČANE/ŠIBENIK - Učenici Ekonomske škole Šibenik Lucija Zmijanović, Stipan Režić i Lea Kursan dio su pobjedničkog tima na popularnoj UNICEF-ovoj radionici UPSHIFT.

Učenici Stipan Režić,  Lucija Zmijanović i Jakov Zmijanović ujedno su učenici Glazbene škole 'Ivana Lukačića' Šibenik. Osvajanju prvoga mjesta je pridonijela izrada i predstavljanje kreativnih prototipova koji se bave problemom ugroženosti i opstanka plemenite periske. Stručni žiri posebno je zaintrigirao prototip glazbeno literarnog programa, izrada edukativnih interpretacijskih ploče, radionice za najmlađe kroz socijalno partnerstvo te drugi kreativni prototipovi.

UNICEF-ova radionica UPSHIFT održala se u Petrčanima, turističkom mjestu pokraj Zadra u vremenu od 12. do 14. studenoga 2022. godine. Poziv za sudjelovanje na trodnevnoj radionici dobilo je deset najbolje plasiranih timova koji su prošli prvi selekcijski krug iz Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, a u ostvarenju planiranih projekata prva tri tima financijski će poduprijeti UNICEF.

Na radionici UPSHIFT-a potiče se razvijanje poduzetničkih vještina i osnažuju mladi od 13 do 19 godina, kao nositelji društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, a provodi se u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI). Mladi u programu stječu nova znanja, razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, prototipovima dolaze do potencijalnog rješenja, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

Raznolika lepeza pomno odabranih aktualnih tema pod stručnim mentorstvom odraz je  zainteresiranosti mladih da budu dio pozitivne promjene u svojoj zajednici.

Na drugo i treće mjesto plasirali su se učenici Osnovne škole Sukošan koje brine problem manjka izbornih predmeta u njihovoj školi, te Osnovne škole Krune Krstića, Zadar, koji u fokus problema stavljaju aktivnije uključivanje osoba s invaliditetom u društveni život lokalne zajednice.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.