Privremeni objekti na Žnjanu bili bi razlog oduzimanju koncesije

SPLIT - Privremeni smještaj ugostiteljskih objekata i plažne opreme na Platou plaže Žnjan nije u skladu s Lokacijskom dozvolom i Studijom gospodarske opravdanosti, priopćila je Uprava za pomorstvo.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je na svojoj Facebook stranici odgovor ravnateljice Uprave za pomorstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nine Perko da iznese svoje mišljenje o mogućnosti privremenog smještaj ugostiteljskih modula i plažne opreme na području  Žnjanskog  platoa.

Perko je u odgovoru tvrtki Žnjan d.o.o. navela da je tvrtka sukladno Ugovoru o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Žnjan dužna izgraditi plažu prema izvršnoj Lokacijskoj dozvoli u opsegu i na način opisan u Studiji gospodarske opravdanosti.

- Predloženi način korištenja predmeta koncesije ne bi bio u skladu s Lokacijskom dozvolom niti Studijom gospodarske opravdanosti, te bi predstavljao kršenje ugovornih obveza iz Ugovora o koncesiji i razlog az oduzimanja koncesije - stoji u odgovoru ravnateljice Uprave za pomorstvo.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

MEGAPROJEKT Uređenje velike splitske plaže kreće nakon sezone
Gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa suradnicima izvijestio je jutros javnost o statusu i aktivnostima projekta uređenja žnjanskog platoa. – Žnjan je jedan od najvažnijih projekata u Gradu Splitu. Ova plaža već 25 godina stoji praktički u ovakvom stanju i došlo je vrijeme da se uredi i post…
Ivica Puljak uhvaćen u laži o plaži Žnjan?
Splitski HDZ-ovci tvrde da su gradonačelnika Puljka uhvatili u laži te su objavili njegove oprečne izjave o radovima na Žnjanu. Pozivaju na preslušavanje snimke. Važna tema u gradu podno Marjana revitalizacija je i obnova splitskog Žnjana. O tom projektu govori se već duže vrijeme, a politi…