1 min. čitanja

Primorsko-goranska policija poslala važan apel građanima

Primorsko-goranska policija poslala važan apel građanima
Foto: PU istarska

Nakon što je lani tijekom prosinca kod 223 vozača i putnika utvrdila da u vožnji nisu koristili sigurnosni pojas, primorsko-goranska policija u utorak je pozvala sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje pojasa, s ciljem smanjenja broja stradalih u prometu.

Policija je u utorak izvijestila kako je u mjesečnoj akciji kontrolirala 1037 vozača (825 vozača osobnih i 211 teretnih vozila te jednog vozača autobusa) te 231 putnika u vozilu (212 u osobnim vozilima i 19 u teretnim vozilima, pri čemu je na stražnjim sjedalima kontrolirano 75 putnika, među kojima 20 djece.

Tijekom prosinca zabilježeno je ukupno 223 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od toga se 187 prekršaja odnosi na vozače, i to 134 osobnih vozila i 53 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 25, a u teretnim devet putnika.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, iz policije najavljuju kako će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pritom pozivaju sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.