>
  2 min. čitanja

Prevareni ulagač u aferi BitLucky: "Znao sam u što ulazim"

Prevareni ulagač u aferi BitLucky: "Znao sam u što ulazim"
Foto: Unsplash

RIJEKA - Riječka tvrtka BitLucky koja se bavi trgovinom kriptovalutama oštetila je više stotina klijenata za milijune eura. Vlasnik tvrtke još uvijek nije dostupan, ali javljaju se oštećeni.

- Iskoristite naše znanje i iskustvo kako biste zaradili na ovom globalnom i rapidno rastućem tržištu - još uvijek stoji na web stranicama riječke tvrtke BitLucky koja se ovih dana našla u središtu skandala nakon što su njezini osnivači klijente izvijestili da su "lošim trejdanjem i lošim odlukama" doveli tvrtku do – bankrota.

Iako su se osnivači, direktor Luka Burazer i prokurist Eugen Travalja, 'dislocirali', s njihove web stranice i dalje se poziva ulagače da se registriraju i dogovore termin sastanka kako bi doznali uživo kako im stručnjaci te tvrtke mogu pomoći s ulaskom u profitabilni svijet blockchain tehnologije.

Da su pogreške skupe i da ih se ponekad ne može izbjeći uvjerilo se nedavno po nekim procjenama između 700 i 800 ulagača koji su Burazeru i Travalji te njihovom 'timu stručnjaka' povjerili oko 15 milijuna eura kako bi ih oni uložili u kriptovalute, a među njima je i  sugovornik Novog Lista koji želi ostati anoniman, ali su njegovi podaci poznati redakciji.

- Nije bila u pitanju pohlepa, pa čak ni naivnost. Nije nam to bilo nepoznato područje. Čak smo prije toga rudarili kriptovalute i na tome zaradili. U opremu smo uložili oko 13.000 kuna, a zaradili smo 23.000 kuna - rekao je sugovornik, koji je novac uložio na nagovor svog dobrog prijatelja.

- Zajedno s prijateljem uložio sam 9.000 eura, odnosno nas dvojica ukupno 18.000 eura. Ugovor je bio na godinu dana i nedostajalo nam je još mjesec dana i imali bismo 57.000 eura. Naime, na toliko je u kriptovaluti porastao naš početni ulog - govori ovaj mladi čovjek sa šireg riječkog područja otkuda je, zapravo, i većina onih koji su nakon sloma BitLuckyja ostali bez svojih uloga.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Riječanin klijentima navodno uzeo 70 milijuna eura pa nestao
Riječka tvrtka BitLucky koja se bavi trgovinom kriptovalutama oštetila je više stotina klijenata za iznos od oko 70 milijuna eura. Vlasnik tvrtke trenutno nije dostupan. Riječka tvrtka BitLucky koja se bavi trgovinom kriptovalutama oštetila je više stotina klijenata za iznos od oko 70 mili…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.