1 min. čitanja

PRESUDA NAKON 10 GODINA Udario muškarca koji je pao u more jer mu je uprljao brod

PRESUDA NAKON 10 GODINA Udario muškarca koji je pao u more jer mu je uprljao brod
Foto: Boris Kačan / Ilustracija

MIŠKOVIĆI/ZADAR – Nakon gotovo deset godina na Općinskom sudu u Zadru donesena je presuda u slučaju 62-godišnjaka (tada 52-godišnjaka, op. a.) koji je osumnjičen za nanošenje teške tjelesne ozljede, odnosno kazneno djelo protiv života i tijela.

– Okrivljenik je kriv što je 16. prosinca 2012. u 10,15 sati, na rivi u Miškovićima, prišao oštećeniku te ga pljunuo u lice i prigovorio mu da je svojim brodom zaprljao njegov, pa s namjerom da mu nanese tešku tjelesnu povredu, snažno šakom udario u lijevu stranu lica. Uslijed udarca oštećenik je pao preko krme broda u more te zadobio prijelom kosti donje čeljusti, što je okvalificirano kao teška tjelesna ozljeda, stoji u presudi sutkinje Ane Zrilić, piše 057info.

I dok je osumnjičeni muškarac osporio sve činjenice koje ga terete kako u svom prvom iskazu tako i na raspravi, tvrdeći da misli da je postupak protiv njega montiran i da je motiv novac, oštećenik je Sudu dostavio liječničku dokumentaciju (RTG snimku) koja je potvrdila prijelom lubanje i kosti lica. Njegove je tvrdnje o spornom događaju potkrijepio i vještak sudsko-medicinske struke.

Pri izboru vrste i mjere kazne sud je ocijenio jačinu ugrožavanja ili povrede zaštićenog dobra, pobude iz kojih je kazneno djelo počinjeno, stupanj povrede počiniteljevih dužnosti, način počinjenja i skrivljene učinke kaznenog djela, prijašnji počiniteljev život, njegove osobne i imovinske prilike te njegovo ponašanje, odnos prema žrtvi i trud da naknadi štetu.

Izrečena kazna zatvora od šest mjeseci neće biti izvršena ako okrivljenik u roku provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Ukoliko okrivljenik u vremenu provjeravanja počini kazneno djelo, primijenit će se odredbe o opozivu uvjetne osude.

Osuđeni muškarac dužan je nadoknaditi stvarni trošak kaznenog postupka u korist Državnog proračuna, odnosno iznos koji je sud predujmio vještacima u iznosu od 4734 kune.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.