2 min. čitanja

Preminuo cijenjeni splitski kapetan

Preminuo cijenjeni splitski kapetan
Foto: Facebook

SPLIT - Umro je poznati splitski  kapetan Leo Benzon, kojeg su cijenile mnoge kolege. Benzon je bio i predsjednik Udruge Pomoraca Vranjic Ruža vjetrova.

Od kapetana se opraštaju kolege pomorci i prijatelji, a jedan od njih je i novinar Vedran Limić koji mu je posvetio nekoliko dirljivih rečenica:

"Adio kapetane

Kad kod bi se bilo di na svitu dogodila koja brodska havarija odma bi zva Benzona i pita ga jeli on i tome kapetanu predava. Barba  od zajebancije bi samo ustvrdija: još najbolje da nisan.  Zna je Leo dat ali je muški zna primat zajebanciju na sve šta se njega tiče. Trpija je  i moja podbadanja na račun voljenog mu Vranjica. Kad san mu jednon reka da je Vranjic jedinstveno misto na svitu ,bilo mu je za popizdit drago . A  kad san doda da je to    jedino misto na svitu u kojen likar ,kod pregleda ,radi azbesta ,ne smi pacijentu reć diši duboko, reka mi je da pod hitno moran atestirat  moždane. Evo sve i da oću ne mogu se sitit  da smo ikad o ozbiljnim stvarima govorili ozbiljno. A znali smo i po uru vrimena drobit i jedan drugom namištat verbalne voleje i onda udri kume, pa ko preživi. Sve sama zajebancija od : politike, muzike, sporta , života ,žena a najviše o spizi.

Prije desetak dana mi je posla sliku dvi naj lipše Skuše šta san ikad vidija i  ovu poruku

:Ova je ostala za tebe, škomarču je uzela Ona, od ove u tavi sestru ja a ova ako se sad uputiš čeka tebe. Donesi kruva koliko će ti tribat. Uje je bračko, vino pelješko. Dobro doša 3,14zdo

Na šta san mu odgovorija

:Od jučer ,kad san krenija do tebe, san se približija do skretanja za Vranjic, na dva kilometra. Po mojoj računici do Badnjaka san ti isprid kuće.

On je i ovu moju Skušu satra i obeća  da će mi poslat kost. Jer da je to je ipak moje vlasništvo, a on tuđe nikad neće. U mnogo ćemu smo bili skoro svojta ali kad bi se oko Silvestrova  skupila klapa u Buži onda bi mi naručija tro duplu travaricu  i na glas reka: Buzdo evo ti da se malo zabaviš dok mi pivamo. On i njegovi kantaduri su guštali ka veliki a ja san ih gušta slušat. Jedan put me malo ponilo i pustija san i ja malo glasa. Leo me čuja i reka : Mala pod hitno mu poduplaj turu čuješ da duši.  Duša od čovika je bija ti naš Leo.   I sad kad mi je Žana javila da je partija mislija san da je to opet neka njegova zajebancija. Na žalost svih nas koji smo ga znali nije bila.

Adio kapetane moj i dobro ti more", piše Limić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.